Nyheter

Comfort förvärvar ventilationsföretag i Örebro

Från och med 23 januari är Piscator Ventilation AB en del av Comfort. Med köpet av ventilationsbolaget växer Comfort markant i Örebroregionen, breddar affären och stärker sin position på marknaden som en av de största installationskedjorna i Sverige.

Piscator Ventilation AB startades 2003 av bröderna Ove och Jörgen Piscator. Bolaget har 11 anställda och omsatte drygt 45 miljoner, 2022. Piscator Ventilation AB erbjuder högkvalitativa och kostnadseffektiva ventilationsentreprenader med luftbehandlingsinstallationer i bland annat bostäder, offentliga lokaler som exempelvis butiker och skolor, i industrilokaler, kontor och lagerfastigheter med mera. Bolaget vänder sig främst till entreprenörer, fastighetsägare, kommuner och landsting. Den primära marknaden är Örebro med omnejd. Bolaget följer dock gärna sina kunder och har genom åren utfört arbeten på många andra orter runt om i Sverige.

– Det här känns bra! Vi har skarp teknisk och ekonomisk kompetens inom installation av ventilation, vilket jag är övertygad om kommer att berika Comfort. Jag ser också en möjlighet för vårt bolag och våra anställda att utvecklas i en redan framgångsrik kedja med starkt varumärke, centrala inköp och professionella bolag som kompletterar varandra, säger VD Jörgen Piscator, Piscator Ventilation AB.

– Piscator Ventilation AB är ett mycket spännande tillskott på vår resa mot att bli multidisciplinära. Med dem adderat tillsammans med övriga Comfortbolag har vi nu ett mycket starkt erbjudande inom ventilation, vs och el i Örebro län och hela Närke, säger Göran Swedérus, VD Comfort-kedjan.

Företagsnamn: Piscator Ventilation AB

Huvudägare: Jörgen Piscator, Ove Piscator

Antal anställda: 11 anställda

Omsättning: Ca 45 miljoner

Huvudsakligt upptagningsområde: Örebro med omnejd

Huvudsaklig kundkategori: Entreprenad, service, konsument

Medlem i Comfort fr o m: 23 januari 2023