Nyheter

Nya sladdlösa sticksågar från Bosch Professional

För att kunna erbjuda professionella hantverkare en lösning utan irriterande sladdar i verkstaden eller byggarbetsplatsen lanserar Bosch Professional två nya sladdlösa sticksågar. Bosch GST 18V-155 SC Professional och GST 18V-155 BC Professional har båda ett kapdjup på 155 millimeter med hög precision för detaljerat arbete och skiljer framförallt i greppet – den ena har ett barrel grip (SC) och den andra bow handel (BC).

Tack vare modern batteriteknik levererar duon en borstlös motor med prestanda som motsvarar ett verktyg inkopplat med sladd. Batterisystemet som används är Bosch Professional 18V, vilken under hösten 2022 lade grund för batterialliansen AmpShare – Powered by Bosch. Alliansen omfattar flera stora varumärken och erbjuder kompatibilitet mellan dessa. Verktygen som omfattas är alltifrån borrmaskiner till geringssågar med prestanda som motsvarar kabelanslutna verktyg upp till 2 000 W. Många märken, många verktyg och ett batterisystem sparar tid, utrymme och pengar. 

Precisionsverktyg med interaktiv display och individuella inställningar 

Sticksågarna Bosch GST 18V-155 SC Professional och GST 18V-155 BC Professional är utformade för arbete som kräver hög precision, exempelvis vid utskärningar med låg slitstyrka i bänkskivor. Deras nya guide för sågklingor förhindrar att dessa böjs även i snäva kurvor. Verktygen är välbalanserade och ligger perfekt i handen när de används med det rekommenderade batteriet ProCore18 V med styrka på 4,0 Ah. Bosch GST 18V-155 SC Professional med barrel grip är tack vare ett 360-graders greppomfång och av-/på-knapp på vardera sidor om verktyget ergonomisk för både vänster- och högerhänta. Den kan även lätt styras när man sågar underifrån. 

Dessutom erbjuder sticksågarna för första gången hantverkare som exempelvis snickare, montörer och mässbyggare ett användargränssnitt – en interaktiv display – och kan anpassas individuellt via appen Bosch Toolbox. På begäran sparar verktygen till exempel den inställda hastigheten för sågning av olika material, som hårt trä, spånskivor eller träkomposit. De olika inställningarna för hastighet och andra funktioner som Adaptive Speed Control (ASC) för att mjukstarta GST 18V-155 SC kan också styras i appen. 

Bosch 18V-155 BC Professional har en accelerationsbrytare som gör det möjligt att löpande styra kaphastigheten, för att exempelvis minska slaghastigheten i början av snittet för bättre precision. Tack vare det omkopplingsbara LED-ljuset har proffs alltid en tydlig bild av kaplinjen. Sticksågarna erbjuder också funktioner för en tryggare arbetsplats. Den nya funktionen Drop Control (DC), vilken är unikt för sticksågar, stänger av verktyget automatiskt när det tappas. Den som vill minimera damm vid arbete kan montera en adapter för att ansluta en våt-/torrutsugare, till exempel GAS 18V-10 L Professional. 

Bosch GST 18V-155 SC Professional och GST 18V-155 BC Professional är båda tillgängliga hos lokala återförsäljare och ett brett utbud av tillbehör som sågklingorna ”Expert Hardwood fast” med hårdmetallteknik finns i Bosch tillbehörsprogram.