Nyheter

Mediateknik och Norsecraft GEO skriver samarbetsavtal om nytt kamerabevakningskoncept

Mediateknik och Norsecraft GEO AB meddelar idag att de har ingått ett samarbetsavtal kring ett nytt kamerabevakningskoncept, MEDguard. Konceptet är avsett för övervakning av entreprenadmaskiner och syftar till att motverka stölder och öka säkerheten.

Enligt VD på Norsecraft GEO AB, Per Westerberg, ser företaget en tydlig ökning av stölder, sabotage och dieselstölder på byggplatser. MEDguard bygger på att entreprenadmaskiner utrustas med AI-baserade kameror där Mediateknik genom egna molntjänster tillhandahåller såväl intelligens som lagring.

– I dessa tider är trygghet oerhört viktigt. Vetskapen att en maskin är övervakad ger definitivt bättre nattsömn, säger Westerberg.

Mediateknik har utvecklat systemet och kommer att ansvara för drift, support och fortsatt utveckling. VD på Mediateknik, Martin Carlstein, säger: ”Ett oerhört spännande projekt där vi känner att vi verkligen kan göra nytta. Jag ser väldigt mycket fram emot detta samarbete som öppnar upp en helt ny marknad för vår del.”

Konceptet är en kombination av kamerautrustning från Axis, CCTV-plattformen Milestone och specifika AI-tjänster. Allt paketerat i Mediatekniks toppmoderna datahall.

Mediateknik är ett västsvenskt techföretag från Varberg med inriktning på internetleveranser, kamerabevakning, streaming och AI. Norsecraft GEO AB är en norsk koncern med dotterbolag i Sverige, specialiserade på GPS och mätsystem för entreprenadmaskiner.

Lansering sker under våren 2023.