Nyheter

Sveriges bästa hyresvärdar – nominerade bolag till årets Kundkristaller

För 18.e året i rad delas fastighetsbranschens prestigefyllda pris “Kundkristallen” ut till de fastighetsbolag som av sina hyresgäster utses till Sveriges bästa hyresvärdar. Nu står det klart vilka som är årets nominerade bolag. 

Nomineringarna utses bland stora och medelstora företag som under 2022 har genomfört kundundersökningar tillsammans med AktivBo. Som vanligt är det ingen jury eller kommitté som avgör vinnarna – utan hyresgästerna själva – vilket gör “Kundkristallen” till ett unikt pris i branschen. Både privata och kommunala fastighetsbolag tävlar i service och kvalitet och priserna kommer att delas ut till de företag som gjort den största förbättringen av sin service, samt till företagen med bästa totalresultat i kategorier inom service, produkt och varumärke. Vinnare utses för både bostäder och lokaler i olika kategorier och storleksklasser. En nyhet för i år är att Lokal-kategorin utökas, där Högsta Serviceindex kommer delas ut i två storleksklasser: Upp till 299 lokaler samt 300+ lokaler.

Vilka som slutligen plockar hem årets Kundkristaller presenteras den 9 februari under Benchmark Event på Berns Salonger i Stockholm.

– Det är ju hyresgästerna själva som bestämmer. Att vara nominerad till en Kundkristall är verkligen ett kvitto på allt det arbete medarbetare ute hos landets hyresvärdar lägger ner, dagligen, för att leverera ännu bättre service till sina kunder. På Benchmark Event ser vi det verkligen som en förmån att få lyfta fram och belöna de hyresvärdar som har lyckats extra bra. Vår förhoppning är också att det skapar drivkraft för branschen som helhet, säger Frida Kullh, VD AktivBo Sverige.

Nominerade bolag, kategorier och storleksklasser

De bolag som fått högst betyg av sina hyresgäster i respektive kategori och storleksklass presenteras nedan.HÖGSTA SERVICEINDEX:

200 – 999 lägenheter AB TranåsbostäderMannersons Fastighets ABSaxborn Fastigheter AB

1 000 – 3 999 lägenheterBotrygg ABIvar Kjellberg Fastighets ABMHS Bostäder

4 000 – 10 999 lägenheter AB SkövdebostäderLundbergs FastigheterVätterhem

11 000+ lägenheter AB Bostaden i Umeå AB StockholmshemAB Stångåstaden

STÖRSTA LYFT SERVICEINDEX

200 – 999 lägenheter AFA FastigheterTidaholms Bostads AB Vännäs Fastigheter AB  1 000 – 3 999 lägenheter Gårdstensbostäder AB Laholmshem AB Rosengård Fastighets AB 

4 000 – 10 999 lägenheter AB Väsbyhem Förbo AB Järfällahus ABVätterhem 

11 000+ lägenheter AB Stockholmshem RikshemVictoriahem

HÖGSTA SERVICEINDEX LOKALER

Upp till 299 lokaler  AB TranåsbostäderAranäs FastigheterDahlqvists Fastighetsförvaltning AB

300+ lokalerEskilstuna Kommunfastigheter ABHyresbostäder i Norrköping ABOlov Lindgren AB

STÖRSTA LYFT SERVICEINDEX LOKALER

AB Stångåstaden  AB TranåsbostäderKKB / KKL Fastigheter AB

HÖGSTA PRODUKTINDEX

200 – 3 999 lägenheter AB TranåsbostäderMannersons Fastighets ABTibrobyggen AB 

4 000+ lägenheter AB SkövdebostäderLundbergs Fastigheter Lunds Kommuns Fastighets AB

HÖGSTA PROFIL

200 – 3 999 lägenheter Aranäs Fastigheter Ernst Rosén ABMannersons Fastighets AB 

4 000+ lägenheter AB Bostaden i UmeåLundbergs Fastigheter VätterhemBÄSTA NYPRODUKTION:

AB Stångåstaden / ED Bygg Sverige AB (Ebbepark Lugnet etapp 2)Heimstaden / NCC (Vårsådden)MKB Fastighets AB / Byggnads AB Tornstaden (Halvslaget etapp 1 och 2)