Nyheter

Fastighetsägarna GFR rekryterar stabschef från Västra Götalandsregionen

Fastighetsägarna GFR anställer Anders G Johansson som ny näringspolitiskt ansvarig för Göteborg. Han kommer närmast från Moderaterna där han varit stabschef för partiets regionstyrelsekansli i Västra Götaland.

Anders har lång erfarenhet från politiska tjänstemannaroller i partipolitiken, bland annat från Moderaternas Kommunstyrelsekansli i Göteborg där han var stabschef innan uppdraget i regionen. Han har också en bakgrund inom Försvarsmakten som Major med erfarenhet från tre utlandstjänstgöringar.

– Det här är en strategisk rekrytering som gör att vi flyttar fram positionerna och stärker vårt näringspolitiska arbete i Göteborg. Anders gedigna erfarenhet av politiskt påverkansarbete och breda nätverk kommer bli en stor tillgång för oss som organisation och alla medlemmar, säger Rikard Ljunggren, vd för Fastighetsägarna GFR.

Anders uppdrag blir att fortsätta arbetet med att driva utvecklingen inom Fastighetsägarnas kärnfrågor. Det handlar om förbättrade förutsättningar på fastighetsmarknaden, trygga och attraktiva städer och resurseffektiva och hållbara fastigheter. Geografiskt ansvarar Anders för Göteborg, ett uppdrag han delar han med kollegan Linda Siverbo.

– Jag ser fram emot att börja på Fastighetsägarna GFR och gå in i min nya roll. Jag tycker att det ska bli spännande att utforma och det näringspolitiska arbetet och ta vid i arbetet med att tillgodose branschens intressen, säger Anders G Johansson.