Nyheter

Victoriahem öppnar bobutik i Bergsjön

Den 17 januari invigs Victoriahems bobutik i Bergsjön. Ett lokalt områdeskontor dit hyresgästerna kan vända sig med alla möjliga frågor som rör boendet.

– Vi vill göra det lättare för våra hyresgäster att komma till oss. Nu ser jag fram emot att träffa och lära känna de som bor här i Bergsjön, säger Degaull Nwadinkpa, förvaltningskoordinator på Victoriahem.

Victoriahem har cirka 1700 lägenheter i Göteborg. 200 av dem är hyresrätter i form av radhus i Bergsjön. Fram till nu har hyresgästerna i Bergsjön behövt åka till bolagets kontor i Lövgärdet för att exempelvis hämta ut en extra nyckel.

Men det blir det ändring på när bobutiken på Stjärnbildsgatan 89 öppnar. Då kan hyresgästerna i stället komma till dit med frågor som de inte kan lösa på annat sätt. Det mesta går att ordna via serviceanmälan på Mina sidor eller genom att ringa bolagets kundservice, men ibland är det bättre att träffas.

– Den nya tekniken i all ära. Men vi tror på det personliga mötet. Det är därför vi nu startar bobutiker i Bergsjön och Kållered, de två områden där vi, förutom Lövgärdet, har bostäder. Vi vill att det ska vara lätt för hyresgästerna att träffa oss, säger distriktschef Glenn Malmberg.

En dag i veckan

Bobutiken kommer att vara öppen några timmar en dag i veckan, samt för besök som bokats med någon av Victoriahems personal. Allt för att hyresgästerna i Bergsjön ska slippa åka till Lövgärdet.

– Det kan till exempel handla om någon som vill ha renoverat eller kanske prata i lugn och ro om en störning. Då kan vi ses här på kontoret här i Bergsjön i stället, säger förvaltningskoordinator Degaull Nwadinkpa, och en av dem som kommer att finnas på plats.

Förutom den nya bobutiken gör också Victoriahem en satsning på sortering av avfall där deras bestånd i Bergsjön är pilotprojekt. Målet är att minska restavfallet, det som blir kvar när allt som går att återvinna har sorterats ut, med 30 procent. Satsningen är ett led i det klimatinitiativ som de kommunala bostadsbolagens organisation Sveriges Allmännytta driver. Victoriahem är som privat bostadsbolag associerad till Sveriges Allmännytta och deltar i initiativet som jobbar för att minska utsläppen av växthusgaser.

Soprum blir miljörum

Områdets soprum kommer nu uppgraderas och bli miljörum med möjlighet att sortera ut matavfall och förpackningar av plast, papper, glas, metall och tidningar.

– Det känns jättebra att vi äntligen kan ge våra hyresgäster i Bergsjön möjlighet att sortera sitt avfall så att andelen restavfall minskar. Det är bra för miljön, men också för ekonomin, säger Glenn Malmberg.

Tisdag den 17 januari klockan 10 är det invigning av bobutiken med kaffe och kaka. Alla hyresgäster och andra intresserade hälsas välkomna för att träffa Victoriahems personal.

– Det här ska bli så spännande. Vi längtar efter att öppna dörrarna och hoppas verkligen att många tar chansen att titta förbi, säger uthyrare Suad Redha.

På bilden: Victoriahems personal Degaull Nwadinkpa, förvaltningskoordinator, Suad Redha, uthyrare och Shivan Abdullah, förvaltare, hälsar alla hyresgäster i Bergsjön välkomna till den nya bobutiken.