Nyheter

Storsatsar på säljorganisationen

Lambertsson är en av Skandinaviens största uthyrare och tjänsteleverantörer inom bygg- och industrilösningar. Nu storsatsar bolaget på säljsidan för att ta ännu fler marknadsandelar.

Lambertssons största kund är moderbolaget Peab. Men kunderna på externmarknaden blir allt fler. Det har skapat ett behov av en omorganiserad och förstärkt säljorganisation.

– Vi har ett attraktivt erbjudande och vill fortsätta att växa. Därför har vi nu tillsatt fem nya regionala säljchefer för att komma närmare nuvarande och framtida kunder. Vi sätter en ny organisation som kommer att se likadan ut över hela landet, säger Erik Junker, operativ chef på Lambertsson.

Säljcheferna kommer att hantera de största kontona och samtidigt bygga upp en organisation som attraherar nya kunder.

– De förstår branschens behov och vet vilken expertis vi kan erbjuda kunderna oavsett om det är ett mindre bygge eller ett projekt som kostar två miljarder kronor, säger Erik Junker.

Jämfört med konkurrenterna är Lambertsson starkare på entreprenadsidan. Bolaget använder egen yrkesutbildad personal hela vägen från planering till utförande av el, TA och etableringstjänster. Tillsammans med det tidigare förvärvet av Servistiks plattform för bygglogistik Serviplan, innebär det att kunderna får ett helhetserbjudande som skapar effektivitet, vilket sparar både tid och pengar. Konceptet är lyckat.

– Vi upplever all-time high både för lönsamhet och omsättning och vi vinner regelbundet stora projekt. Det är väldigt glädjande.

En av de nya säljcheferna är Jennifer Svensson. Hon är internrekryterad och går vidare från tjänsten som chef för Lambertssons Malmöfilial, en av bolagets största.

– Jag ser fram emot möjligheten att utveckla och sätta strukturen kring försäljningen. Det ska verkligen bli superkul att få möjlighet att bidra till att verksamheten växer och utvecklas både kortsiktigt och långsiktigt.

Foto: Lukas Bieri