Nyheter

Ny HR-chef för Swerock Sverige

Monica Ollqvist återvänder till Peabkoncernen och blir ny HR-chef för Swerock Sverige. Monica kommer senast från rollen som HR Manager hos Greenstep och har dessförinnan arbetat bland annat inom Peabs verksamhet i Finland

– Det känns väldigt roligt att välkomna Monica Ollqvist till Swerock. Med hennes bredd och erfarenhet från såväl Peab som andra branscher så kommer hon bli ett viktigt tillskott till Swerocks ledningsgrupp och den utvecklingsresa inom hållbarhet vi står inför, säger Stefan Axelsson, vd Swerock Sverige.

Rollen som HR-chef innebär stort ansvar där Monica kommer att ha det övergripande ansvaret för HR-arbetet inom bolaget vilket bland annat innebär att arbeta med frågor kring jämställdhet, mångfald och inkludering, välmående samt employer branding. Till sin hjälp kommer hon också att ha ett HR-team med medarbetare runt om i Sverige.

– Jag ser framemot att tillsammans med mina nya kollegor fortsätta utveckla både det strategiska och operativa HR-arbetet för att säkerställa att medarbetare och chefer har bästa möjliga förutsättningar att lyckas i sitt arbete, säger Monica Ollqvist tillträdande HR-chef Swerock Sverige.

Monica tillträder sin tjänst i slutet av mars och kommer att ingå i Swerock Sveriges ledningsgrupp.