Nyheter

Företagslån kan få ditt företag att växa

Alla som driver ett företag vet att pengar är som ett drivmedel för företagandet. Utan pengar så stannar verksamheten – och med pengar kan man trycka plattan i mattan, växla upp verksamheten och gasa på ordentligt. Ett bra sätt för att snabbt få in extra kapital, exempelvis när man vill genomföra en större satsning, är genom att ta ett företagslån.

När man ska ta ett företagslån behöver man först och främst ha klart för sig hur mycket man behöver låna, hur snabbt man behöver få in pengarna samt vilka villkor man är villig att tolerera. Ofta står dessa parametrar i kontrast till varandra. Exempelvis kan en långivare som betalar ut pengarna snabbt också ha väldigt höga räntor, vilket gör att det kanske inte känns värt att ta ett lån från just den långivaren även om man får pengarna snabbare än vad man får hos konkurrerande långivare. Det gäller som sagt att se till helhetsbilden.

För att kunna se till helheten behöver man göra research och se över vilka villkor och regler som gäller hos flera olika långivare som erbjuder just företagslån. Genom att jämföra de olika långivarnas erbjudanden mot varandra kan du se vilka som erbjuder bäst villkor samt själv avgöra vilken av alla dessa alternativ som passar bäst för ditt företag.

Det kanske absolut viktigaste att se över är vilken ränta ditt företag blir erbjuden. Många långivare erbjuder individuell räntesättning. Har ditt företag visat goda resultat så finns alla möjligheter till att få till ett lån där räntan är förmånlig.

Något annat som är väldigt viktigt att se över innan du tecknar ett företagslån å ditt företags vägnar är om det finns några dolda avgifter. Dessa så kallade dolda avgifter är avgifter som läggs på lånet utöver räntan som alltid ingår i ett lån. Dolda avgifter är något som kan göra ett företagslån betydligt dyrare än vad det ser ut att vara vid första anblick, så det kan vara en väldigt god idé att läsa igenom det finstilta ordentligt för att undvika att drabbas av dolda avgifter.