Nyheter

Golventreprenad Gruppen etablerar sig i Enköping och Uppsala

Golventreprenad Gruppen gör sitt åttonde respektive nionde förvärv under 2022 genom att välkomna TK Golv i Enköping och Golvlandslaget i Uppsala till koncernen. Genom förvärven befäster Golventreprenad Gruppen en redan stark position i Mälardalen, samtidigt som Golvlandslaget i Uppsala skapar ytterligare tillväxtmöjligheter i en intressant region.

Säljarna till bolagen behåller sina nuvarande positioner i bolagen och har även framöver ett betydande indirekt ägande i företaget. Tillsammans hade bolagen en omsättning på cirka 110 Mkr och cirka 55 medarbetare under det senaste räkenskapsåret. TK Golv grundades 1981 och har sin verksamhet koncentrerad till Enköping med omnejd och har visat en god lönsamhet över tid.

Bolaget arbetar i huvudsak med traditionella golv- och plattsättningsentreprenader och har en stark position genom flertalet strategiska ramavtal med stat, kommuner, bygg- och fastighetsbolag i regionen. Golvlandslaget har sedan 2020 samma ägare som TK Golv och bolaget har på senare år framgångsrikt tagit marknadsandelar i Uppsala.

Avtal om förvärv av aktierna i TK Golv och Golvlandslaget träffades den 20 december 2022 och aktierna förväntas tillträdas den 10 januari 2023.

– Det känns verkligen inspirerande att få bli en del av Golventreprenad Gruppen. Vi är helt övertygade om att detta är rätt steg för att utveckla våra bolag vidare, i en alltmer komplex vardag. Tillsammans med övriga bolag i gruppen ser vi tydliga synergier inom bland annat inköp, administration och hållbarhet. Vi har sedan tidigare en god relationen med flera av koncernens entreprenörer, vilket skapar ytterligare affärsmöjligheter på våra marknader. Samtidigt säkerställer vi kontinuitet i bolagen och trygghet för våra medarbetare genom att vi behåller våra tidigare roller och funktioner, säger Tobias Eriksson och Per Nyberg, tidigare ägare till Tobias och Kents Golv AB samt Golvlandslaget AB.

I Golventreprenad Gruppen ingår nu 21 marknadsledande företag som finns representerade på 26 orter och har en samlad årsomsättning på ca 1,4 miljarder kronor samt en personalstyrka på cirka 750 personer. Golventreprenad Gruppen är störst i Sverige och ett av Europas ledande entreprenadföretag i golv- och plattsättningsbranschen.

– Vi fortsätter vår tillväxtresa i enlighet med vår strategiska plan. Både Tobias och Per, som driver och leder TK Golv och Golvlandslaget, är skickliga entreprenörer som passar väl in i vår företagskultur. De har en tydlig strategi för sina bolag och tillsammans är vi väl rustade för att möta eventuella utmaningar i en sämre konjunktur. Golventreprenad Gruppen har som ambition att fortsätta växa med rätt företag och rätt personer, genom värdeskapande förvärv, avslutar Hans Förster, VD Golventreprenad Gruppen.