Nyheter

Fasadgruppen levererar och installerar fasadbeklädnad till projekt i Luxemburg

Fasadgruppens dotterbolag Rovakate har ingått avtal med Valmet Technologies Oy för leverans och installation av fasadbeklädnad till en stor industrifastighet i Sanem i Luxemburg. Arbetet påbörjas i januari och pågår till augusti 2023.

Rovakates uppdrag omfattar hela det yttre skalet till industrifastigheten. Ordervärdet uppgår till drygt 2 miljoner euro.

Rovakate förvärvades av Fasadgruppen tidigare i år som koncernens första verksamhet på den finska marknaden. Bolaget specialiserar sig på fasad- och takarbeten för industrifastigheter generellt och kraftverk i synnerhet med projekt runtom norra Europa.

Det aktuella uppdraget reflekterar Rovakates starka position i sin nisch och är Fasadgruppens första uppdrag utanför de nordiska länderna.

– Vi är glada att ha fått förtroendet från Valmet Technologies att genomföra detta projekt i Luxemburg. Fasadgruppens hemmamarknad är de nordiska länderna, men det är spännande att få nya insikter om andra nordeuropeiska marknader genom vårt dotterbolag Rovakate, och vi ser fram mot att utforska nya möjligheter tillsammans, säger Peter Polland, affärsområdeschef för Fasadgruppen NordÖst.