Nyheter

Branschorganisationen VVS-Fabrikanterna växer – sju nya medlemmar har valts in under året

Branschorganisationen VVS-Fabrikanterna, som företräder tillverkande företag inom VVS- och VA-industrin på den svenska marknaden, växer med hela sju nya medlemmar under 2022.

Fem av dem valdes in på föreningsstämman i november.

– Det är väldigt glädjande att så många företag visar intresse och vill vara med i föreningen. Det finns många viktiga branschfrågor som med fördel kan drivas gemensamt, då blir vi en starkare röst och kan påverka mer. Medlemstillväxten under året visar att vi fokuserar på områden som är viktiga för våra medlemmar och det är ett kvitto på att vi gör rätt saker, säger Jonny Hellman, vd på VVS-Fabrikanterna.

Stort värde att vara medlem

De sju företag som valts in under året är Alnarp Cleanwater Technology AB, Apex International AB, Bauer Watertechnology Systems AB, Belimo AB, Divello AB, Flooré AB och Mätarkontroll i Stockholm AB. Samtliga företag är verksamma inom VVS och/eller VA på den svenska marknaden.

– För oss är det ett sätt att visa seriositet att vara medlem i VVS-Fabrikanterna. De kan driva frågor som är viktiga för oss men som vi som enskilt företag har svårt att driva och hålla koll på själva. Vi ser fram emot att vara delaktiga i de intressegrupper som bedrivs inom organisationen, det är många frågor som diskuteras där och som bidrar till att vi och hela branschen utvecklas, säger Zaki Abdo, Head of Technical & Marketing Support på Belimo AB.

Fokus framåt

För drygt ett år sedan började Jonny Hellman som vd för VVS-Fabrikanterna. Jonny har en bakgrund inom hållbarhet och har bland annat varit vd för Byggvarubedömningen.

– Vår verksamhetsplan och våra mål för föreningen har setts över och nu har vi mer fokus på hållbarhet. Det händer mycket inom det området, inte minst på EU-nivå. Detta påverkar våra medlemmar på olika sätt och vi hjälper dem att bringa klarhet i denna djungel av beslut och nya direktiv. Våra medlemmar är en viktig del av infrastrukturen i samhället inom vatten och avlopp och det finns ett stort värde att synliggöra och arbeta med det tillsammans. Utöver arbetet med hållbarhet är digitalisering och kompetensförsörjning två prioriterade områden som skapar medlemsnytta, avslutar Jonny Hellman.