Nyheter

Fasadmålning – vad du behöver tänka på

Fasadmålning är ett stort projekt, och det är viktigt att göra det på rätt sätt. Det finns många saker att tänka på när man målar en fasad, men här är några av de viktigaste:

-Vilket material ska användas? Det finns olika typer av fasadmaterial, och olika typer av målarfärger fungerar bäst på olika material.

-Hur mycket färg behövs? Fasader är ofta stora ytor, och det krävs därför mycket färg att måla dem.

-Ska man anlita en professionell? Fasadmålning är ofta ett stort och komplicerat projekt, och det kan vara smart att anlita en professionell målare som kan hjälpa dig med planeringen och utförandet.

Material – vilket är lämpligast för just din fasad?

Fasader är ofta utsatta för väder och vind, och det är därför viktigt att välja rätt material. Fasadplattor är ett av de vanligaste materialen för fasader, och det finns många olika typer av plattor. De flesta plattor är gjorda av tegel, men det finns också andra material som används, till exempel sten, betong eller trä. Plattorna kan vara olika stora och ha olika former, så man kan välja en platta som passar just sin fasad. Fasadplattor är lätta att installera och underhålla, och de flesta typerna tål vatten och frost.

Anlita någon att måla din fasad

Fasaden är det första man ser av huset och det är därför viktigt att den ser bra ut. Men det är inte alltid lätt att hitta en bra fasadmålare, och det är därför det är viktigt att anlita någon som man litar på. Några saker som är bra att titta på när du anlitar en målare är tidigare kunders recensioner och om den har en portfolio med tidigare arbeten så att du vet vad du kan förvänta dig. Det är även viktigt att alltid utgå ifrån vart du befinner dig så om du tex vill ha en fasadmålning Stockholm, att du hittar någon som arbetar i det området.

Vilken stil passar bäst för huset och omgivningen?

Det finns många olika stilar att välja mellan när man ska inreda sitt hem. Man kan gå för en klassisk, en modern eller en rustik stil. Det är också viktigt att tänka på hur huset och omgivningen ser ut. Man vill inte ha en klassisk fasad på ett modernt hus, eller vice versa. Det är också viktigt att tänka på vilken atmosfär man vill skapa i sitt hem. Vill man ha det mysigt och avslappnat, eller mer upplyftande och energifyllt? En bra idé är att ta inspiration från andra hem som har den stil man gillar, för att se hur det kan se ut i praktiken.

Fasadmålning är ett stort projekt, och det finns en del saker man behöver tänka på. Därför kan det vara bra att anlita ett proffs.