Nyheter

De vinner Årets Jämställdhetspris på Betonggalan

Byggentreprenören TL Bygg har tilldelats Årets Jämställdhetspris för sitt initiativ Sila Snacket under årets betonggala.

Sila Snacket är ett initiativ som tar fokus på jargongen och hur vi skapar inkluderande arbetsplatser genom ett schysstare snack. Initiativet har spridit sig brett inom byggbranschen men har även nått utanför den. Nu har de vunnit Årets Jämställdhetspris för sitt arbete.

– Vi är otroligt stolta över detta pris. Det är svårt att tävla i något som jämställdhet men det är också oerhört viktigt att uppmärksamma goda exempel och arbeten där ute och vi är glada över att vara ett av dem. Priset är ett fantastiskt kvitto på att vi når fram och verkligen bidrar med förändring genom vårt arbete, berättar Roger Sandgren, huvudansvarig för Sila Snacket.

Sila Snacket har bara funnits i ett år men har redan blivit en självklar del av byggbranschen och ett initiativ som många hör av sig till, även från andra branscher.

– Vi har sedan vi lanserade haft över 200 möten med olika företag och organisationer som antingen vill gå med i Sila Snacket, ta inspiration från det eller helt enkelt höra sig för om hur de kan dra igång sitt eget inkluderingsarbete. Utöver det har vår föreläsare Charlie Klang hållit i över 50 workshops, föreläsningar och diverse samtal. Bland en del annat. Och det här är bara början. Vi kommer fortsätta arbete för att så många som möjligt ska bli en del av initiativet och välkomnar alla företag som är intresserade, fortsätter Roger.