Nyheter

Nytt koncept för modulära mikrolägeheter

Forta PRO, ett ledande företag inom modulbyggnation, och UNITY har ingått ett samarbete för att leverera nya studiolägenheter inredda i samråd med Tom Dixon. De fabrikstillverkade studiolägenheterna är en modern variant på traditionella uthyrningslägenheter och är fullt möblerade och färdiga för inflyttning med samma faciliteter som man vanligtvis hittar på hotell.

De första projekten har redan med stor framgång levererats av Forta PRO till två platser i Sverige med gemensamma inom- och utomhusutrymmen, bland annat co-workinglokaler, café, lounger, gym, events och workshops.

UNITY:s koncept är framtaget för att utmana det sätt vi lever på idag genom att erbjuda intelligent boende, toppmoderna arbetsutrymmen och bekvämligheter som underlättar det dagliga livet – allt under ett och samma tak. I fokus för innovationen står studiolägenheter som inte kompromissar med kvalitet.

Med hjälp av Forta PRO:s modulära konstruktionsteknik och tillverkningsprotokoll kunde projektet genomföras snabbare, effektivare och mer hållbart. Modulernas stålkonstruktion gjorde det också möjligt att bygga flervåningshus, unika i form och utförande, i trånga utrymmen, utan att orsaka byggdamm, buller och vägavstängningar. Produktionens kvalitetskontroll i flera steg säkerställer en högkvalitativ ytbehandling och exakta anslutningar – allt i för att uppfylla kunderna krav på standard och modernt boende.

– Det ska bli otroligt spännande att arbeta tillsammans med UNITY för att leverera hyreslägenheter med ett helt nytt koncept. Under årens lopp har vi sett den omvälvande effekten av modulbyggande i en snabbt föränderlig värld, säger Aviv Brosilovski, Forta PRO Business Development. Säkerheten och förutsägbarheten hos modulbyggnation gör det lättare för företag som UNITY att genomföra sina projekt utan avbrott och förseningar och inom ramen för budgeten. Projekten UNITY Malmö och Kista Campus kan ses som exempel på unik byggnation som utgör ett snyggt inslag i staden och samtidigt är ett bekvämt boende som smälter väl in i stadsmiljön.

Med UNITY:s koncept erbjuds nu boendelösningar på 7 platser runtom i Sverige, Finland och Danmark, med en kreativ touch av den framstående brittiske designern Tom Dixon. Den brittiska designstudion omtolkar industriell design och minimalistisk modern glamour – i form av ovanliga material från en gedigen, skräddarsydd tillverkning. Materialen är av hög kvalitet och färgskalorna är noggrant utvalda för att göra varje rum estetiskt njutbart.

Byggnaderna går från konceptdesign till tillverkning och vidare till montering på byggplatsen och är snart inflyttningsbara. Det första liknande projektet är UNITY Kista Campus (”Jylland”) i Kista, Sverige. Detta omfattar fyra byggnader med 345 fullt inredda rum som alla monterades på rekordsnabba 4 månader. Projektet fick högsta betyg då Forta PRO vann Offsite Award-priset i kategorin ”Årets internationella projekt 2021”.

Olivia Vestergaard, UNITY:s Head of Marketing and Communication:

– UNITY är som ett nav där människor kan dela inspiration och kunskap. Vårt gemenskapshetskoncept bygger på att tillgodose levnadskrav så att medlemmarna fullt ut kan använda sin kreativitet, innovationsförmåga och produktivitet för att uppnå verklig effekt. Vi erbjuder smart utformade 5-rumslägenheter i form av enrums studiolägenheter där målet är att inrymma ett helt hem i en studiolägenhet med vardagsrum, sovrum, kök, kontor och badrum. Vi ser fram emot vårt fortsatta framgångsrika samarbete med Forta PRO.

Just nu är Forta PRO och UNITY i färd med att slutföra monteringen av moduler för UNITY Malmö-projektet i Malmö i Sverige, ett projekt bestående av 5 modulbyggnader och 269 moduler. De unika modulerna med snedställda tak passar snyggt in i den urbana estetiken och visar hur modulbyggnation kan ta hjälp av konstruktörernas kreativitet för att höja projektens estetiska värde.

Om Forta PRO

Forta PRO tillverkar modulenheter av hög standard som kan användas för byggnation av hotell, bostadshus, studentbostäder, hyreslägenheter, sjukhus, vårdcentraler, badrumsenheter och ett flertal andra tillämpningar. Med modulära byggmetoder får man ekologiskt rena och hållbara byggnader samtidigt som man sparar energi och tid och verkar minimalt störande för omkringliggande verksamheter.

Forta PRO kan planera, utforma och bygga från grunden eller bygga ut befintliga anläggningar och kan bistå kunderna med 120 000 kvm modultillverkning per år i våra europeiska fabriker – snabbt och effektivt.