Nyheter

Debatt: ”Rusta det dolda miljonprogrammet”

”Uppgifterna för en ny regeringen är naturligtvis många och det finns gott om akuta frågor som behöver lösas såsom elkrisen här hemma och att värna Sverige i detta besvärliga säkerhetsläge. Ett område som är stort och viktigt men som man kanske inte tänker på eftersom det inte syns är våra Vatten och avloppssystem.”
Det skriver Erik Simonsen, Cementa AB, Mats Edling, Meag Va-system AB och Alexander Lundgren, Benders Sverige AB i en debattartikel i Barometern:
”Tusentals kilometer av avlopps- och vattenledningar behöver renoveras och byggas ut. Annars hotar överbelastning, läckage och föroreningar.”
”Under marken vi går på finns en dold värld: ett miljonprogram med tusentals kilometer ledningar för avlopp och dagvatten som i dag är utsatta för hot och risker. En allt högre belastning och eftersatt underhåll har lett till att många av landets befintliga VA-system behöver rustas upp och byggas ut för att klara både dagens behov och morgondagens utmaningar: urbanisering, klimatförändringar och hårdare miljökrav.”
Läs hela debattartikeln här: