Nyheter

Tips för att spara energi i hemmet

Elräkningarna skjuter i höjden just nu och det blir bara kallare utomhus. Det finns flera enkla sätt att spara energi i hemmet. Ta del av dessa tips för att spara både el och pengar. 

Så här minimerar du din elanvändning

Det finns flera sätt att minimera sin elanvändning. En av de enklaste och mest effektiva metoderna är att installera energisparlampor. Dessa lampor använder mindre energi än vanliga glödlampor, och de kan hålla i upp till tio gånger längre. Energisparlampor är också mer miljövänliga eftersom de inte innehåller skadliga kemikalier som glödlampor gör. Andra tips för att minimera elanvändningen inkluderar att stänga av apparater när du lämnar rummet, ta ut laddare från vägguttaget när du inte använder dem, och byta ut dina gamla apparater med energieffektiva modeller. Genom att följa dessa tips kan du spara både energi och pengar. Hos celinas.se får du fler smarta tips för ditt hem.

Saker som du inte visste att du kunde spara energi på

Du kan spara in energi på många olika sätt och här finner du några tips som du kanske inte visste om. Läs mer här.

Du kan spara energi genom att använda lågenergilampor i stället för vanliga glödlampor.

Du kan också spara energi genom att använda fläktar i stället för luftkonditionering.

Du kan också spara energi genom att vrida ner volymen på tv:n eller musiken när du inte använder den.

Du kan också spara energi genom att titta på TV eller lyssna på musik via en laptop eller en mobiltelefon istället för en vanlig TV eller stereo.

Du kan också spara energi genom att ta kortare duschar istället för långa, varma duschar.

Du kan också spara energi genom att tvätta kläderna i kallt vatten istället för i varmt vatten.

Du kan också spara energi genom att helt enkelt sluta använda elektroniska apparater som du inte behöver, som till exempel datorer, mobiltelefoner och tv-apparater.

Är det någon skillnad på hur mycket el olika typer av apparater drar?

Det finns en stor skillnad i hur mycket el olika typer av apparater drar. Delice.se har svar på många av dina frågor. Men om man tar ett exempel med en vanlig tv eller en platt-tv. Generellt så drar en vanlig tv mycket mer el än en platt-tv. Platt-tv:n använder mindre el eftersom den har en mindre bildskärm och använder mindre energi för att visa bilder.

Det finns flera enkla och smarta sätt att spara energi i ditt hem. Dessa tips kan vara bra att ha i åtanke när kallare grader kommer.