Nyheter

Finland: YIT lanserade flera bostadsbyggnadsprojekt under juli–september

YIT har startat flera bostadshusprojekt i Finland och länderna i Central- och Östeuropa under juli–september 2022.

De största projekten som lanserades var Espoon Vanbronpolku As Oy, As Oy Treen Itäviitta, Turun Fabriikin Friida As Oy och Asunto Oy Vaasan Sacher. I de centrala östeuropeiska länderna var de största projekten Silvas nami i Lettland, Naujasis Skansenas-byggnaderna och den 16:e fasen av Piliamiestis-projektet i Litauen och, i Slovakien, Magnolia 3, som är en del av Nuppu-projektet.

Det totala värdet av dessa tidigare nämnda största projekt är nästan 120 miljoner euro. Lanseringarna av dessa bostadsprojekt har förts in i orderboken för årets tredje kvartal.

Espoon Vanbronpolku As Oy byggs nära Centralparken och den lokala servicen med bra kommunikationer. Totalt kommer 79 lägenheter att stå färdiga på platsen i slutet av 2023.

As Oy Treen Itäviitta ligger i Tammerfors, i boulevardkvarteret Ranta-Tampella, som bland annat har utsikt mot sjön Näsijärvi. Totalt kommer 37 lägenheter att stå färdiga på platsen i slutet av 2023.

Turun Fabriikin Friida As Oy reser sig i Åbo, i närheten av evenemangsarenan Logomo, intill Tenderinpuisto. Totalt kommer 45 lägenheter att stå färdiga på platsen i slutet av 2023.

Asunto Oy Vaasan Sacher ligger intill en park i Vöyrinkaupunki, Vasa, och har utmärkta kommunikationer. Totalt ska 50 lägenheter stå färdiga på platsen i slutet av 2023.

I Riga, Lettland, byggs den fjärde byggnaden i YIT:s Silvas nami-områdesprojekt på gatan Dzelzavas. Området ligger på en lugn plats med den gamla Biķernieki-skogen bredvid. Totalt kommer 67 lägenheter att stå färdiga på platsen i slutet av 2023.

Naujasis Skansenas D och I-byggnader är den sjätte fasen av områdesprojektet som ligger på Linkmenu-gatan i Vilnius, Litauen. Området tar tillbaka namnet Skansen från tidigt 1900-tal. Totalt kommer 122 lägenheter att stå färdiga på platsen i början av 2024.

Piliamiestis är ett områdesutvecklingsprojekt i Kaunas, Litauen, längs floden Neris och mittemot Kaunas slott. Den 16:e fasen av projektet kommer att stå klart i början av 2024 och omfattar 35 lägenheter.

Magnolia 3 är en del av det omfattande Nuppu-projektet, som är YIT:s största områdesprojekt i stadsdelen Ruzinov i Bratislava, Slovakien, 10 minuter från själva centrum. Magnolia 3 består av 95 lägenheter och kommer att stå färdig i början av 2024.