Nyheter

Coreco bolagiserar det industriella renoveringskonceptet Boomer

Boomer erbjuder fastighetsbolag möjligheten att genom successiv renovering öka fastighetsvärdet och därigenom skapa finansiellt utrymme att uppgradera beståndet. Därtill kan fastighetsägaren erbjuda sina hyresgäster lägenheter av nyproduktionsstandard i befintligt bestånd.

Boomer är utvecklat av Coreco och nu när konceptet bevisat sig effektivt och värdeskapande kommer Boomer drivas vidare i bolaget Boo mer AB. Coreco har antagit utmaningen med branschens höga byggkostnader och stora klimatpåverkan.

Eftersom det saknades industriella och hållbara lösningar för lägenhetsrenoveringar skapades konceptet Boomer. Boomer som generalentreprenör blir helt unikt på marknaden där bolaget erbjuder sina kunder en komplett lösning med färdigpaketerade avtal för material, logistik, koncept- och projektledning samt eftermarknad.

Nyckeln till framgång ligger i paketeringen där fastighetsägare kan överlåta hela sitt bestånd och renoveringsbehov till en part oavsett om det handlar om 1000 eller 30 000 lägenheter. När potentialen i beståndet är identifierad kan renoveringarna påbörjas enligt en industriell process. Varje enskild renovering inleds med en noggrann inmätning som säkerställer att allt material kan levereras komplett till projektet i en container.

Detta sparar tid för hantverkarna som utför renoveringen vilket i sin tur sänker renoveringskostnaden avsevärt. Varje enskild renovering klimatberäknas och allt oanvänt material returneras för att kunna användas vid nästa renovering.

Ann Skörvald som varit med och skapat konceptet hos Coreco blir VD i det nyskapade bolaget.

– Vi har jobbat intensivt med att utveckla konceptet tillsammans med våra nyckelleverantörer och det känns fantastiskt att kunna ta detta viktiga steg i vår fortsatta resa. Nu ligger fokus på att träffa fastighetsägare som vill vara med och industrialisera bygg- och fastighetssektorn och samtidigt få full koll på renoveringarnas klimatavtryck, säger Ann Skörvald VD Boo mer AB och fortsätter: 

– Konceptet Boomer uppstod som ett resultat av vårt nära samarbete med både fastighetsbolag och leverantörer. Vi såg helt enkelt ett gap på marknaden där det saknas industriella metoder i allmänhet och industriella metoder för lägenhetsrenovering i synnerhet. Givet att Coreco ör ett konsultbolag och renoveringarna sker i entreprenadform är bolagsbildningen både naturlig och ett viktigt steg för framtiden, avslutar Mikael Sjölund VD Coreco.

Läs mer på:

www.boomerrenovering.se