Nyheter

Nya material, nya bränslen – nya utmaningar – Är vi redo att använda dem på ett säkert sätt?

Cementindustrin går allt mer mot användningen av alternativa bränslen för fullständig avkolning av cement och betong. Det väcker frågor om säkerhet och hantering av nya bränslen och material.

Bränder är särskilt vanliga i fabriker med en ökad koncentration av brännbart material, flyktiga ämnen och utrustning. Raúl Moreno, direktör på Firefly Ab, det svenska företaget som tillhandahåller industriella brandskydds- och skyddssystem till processindustrin över hela världen, kommer att närma sig detta ämne på CarbonZero: Alternative Fuels and Raw Materials 2022, den 10-11 november.

Raúl Moreno tog examen från National Polytechnic Institute of Mexico med en examen i Aeronautical Engineering och fick flera år senare en MBA från Thunderbird School of Global Management. Inom Firefly AB har han varit ansvarig för utvecklingen av divisionen Latinamerika, Spanien och Portugal sedan 2011, för vilken ett lokalt kommersiellt och tekniskt kundservicenätverk har skapats.

Mr. Moreno leder också ett internt Firefly-team för utveckling av nya applikationer och teknologier som är utformade speciellt för kunder inom tillverkning, hantering och lagring av alternativa bränslen.

Raúl Moreno:

– Jag är mycket glad över att delta i CarbonZero Global Conference and Exhibition: Alternative Fuels and Raw Materials nästa månad i Lissabon. Det skapar redan stora förväntningar i alternativa bränslen på grund av det innovativa formatet utvalda och mycket relevanta ämnen på agendan.

Beatrice Ene, VD för Industry Link:

– I mer än 50 år har Firefly specialiserat sig på att skapa skräddarsydda systemlösningar av högsta tekniska standard och kvalitet. Vi välkomnar Raúl Moreno och Firefly AB varmt till vårt unika evenemang inom detta område som kommer att äga rum på Pestana Palace Hotel & National Monument i Lissabon. Toppexperter kommer att presentera den senaste utvecklingen och utmaningarna inom produkttillverkning och teknologitillämpningar. De kommer att fokusera på cirkulär användning av resurser, visa de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna för att hjälpa till att forma branschen för framtiden. Låt oss minska koldioxidutsläppen i branschen tillsammans!

Foto: Greg Reese