Nyheter

Currentum på förvärvsjakt

I dagarna blev det klart att Medins Ventilation inom kort blir en del av Currentum. Det Falköpingbaserade ventilationsföretaget ägnar sig huvudsakligen åt projektering, installation och underhåll av luftbehandlingsanläggningar.

– Medins är ett väletablerat företag som besitter ett stort kunnande. De kommer att komplettera övriga bolag inom Currentum väldigt väl. Inte minst lokalt i trakterna runt Falköping, där vi genom att förvärva Medins får med oss ännu en installationsdisciplin, säger Hillevi Skötte, regionchef Väst på Currentum.

Inom Currentum finns sedan tidigare Friggeråkers Rör, som likt Medins Ventilation har säte i Falköping. Thore Larsson, vd på Friggeråkers Rör, ser med spänning fram emot de möjligheter Medins Ventilations intåg kommer att leda till:

– Vi har sedan tidigare ett mycket gott samarbete med Medins Ventilation. Det är fantastiskt kul att vi nu får möjlighet att fördjupa samarbetet ytterligare. Vi ser fram emot de synergieffekter som kommer att uppstå tack vara detta, säger Thore Larsson.

Medins är ett välskött familjeföretag med anor från tidigt 1900-tal. Bolaget inledde sin verksamhet under nuvarande varumärke 1980. I dagsläget är man arbetsgivare åt 21 personer och omsätter cirka 42 miljoner kronor per år. Medins Ventilation är primärt verksamma i Falköpings kommun med omnejd. När företaget nu ska drivas vidare inom Currentum hoppas man kunna bidra till, och dra nytta av, den kompetens som finns samlad i koncernen:

– Vi ser att vi både kan bidra med våra erfarenheter och dra lärdom av den kunskap som finns inom gruppen. Att ha alla discipliner samlade ger oss möjlighet att ta oss an större projekt på ett bättre sätt. Vi ser väldigt mycket fram emot den här resan med alla fantastiska bolag inom Currentum, säger Fredrik Andersson, vd på Medins Ventilation.

Eltjänst i Falköping blir även de en del av Currentum. Förvärvet skapar goda möjligheter till lokal samverkan, då Currentum finns representerade via ytterligare två bolag i just Falköping.

– Närhet rent geografiskt ger bra möjligheter till samarbete. Tillsammans med Friggeråkers Rör och nu även Medins Ventilation blir vi en stark trio som kommer att kunna ta oss an större entreprenader här i Falköping med omnejd, säger Stefan Karlsson, projektledare på Eltjänst i Falköping.

Eltjänst i Falköping grundades 1971, och kommer som en del av Currentum, drivas vidare under befintligt varumärke och med nuvarande ledning. Företaget ägs och drivs idag av Mats Karén, Andreas Götlind och Stefan Karlsson och har 26 medarbetare i Falköping samt närliggande Floby. Eltjänst erbjudande rymmer allt från installationer och belysningsplanering till entreprenader och solceller. Företagets omsättning ligger på cirka 43 miljoner årligen.

– Med Eltjänst i Falköping som en del av Currentum får vi en väldigt viktig pusselbit på plats. Det blir ett litet kluster i Falköping. Vi blir väldigt kompletta i det här området, med alla de tre stora installationsbitarna inom Currentum, säger Hillevi Skötte, regionchef Väst på Currentum.

Det kluster som nu uppstår i Falköping utgörs, utöver de nyförvärvade bolagen, av Friggeråkers Rör som ser fram emot att utvidga samarbetet:

– Vi på Friggeråkers Rör har alltid uppskattat att samarbeta med Eltjänst i Falköping. De är väldigt kompetenta, och bra att ha att göra med. När de nu blir en del av Currentum ska det bli väldigt spännande att se hur vi kan stärka banden ytterligare, säger Thore Larsson, vd på Friggeråkers Rör.