Nyheter

Ny Chef för Strategi, Affärsutveckling och M&A

Mestergruppen Sverige har anställt Henrik Markkula som ny Chef för Strategi, Affärsutveckling och M&A. Henrik Markkula kommer närmast från Team Olivia där han var Head of Group M&A och ansvarade för förvärv av bolag inom Skandinavien.

Henrik Markkula har tillträtt sin nya roll per den 1 oktober och hans uppdrag blir att fokusera på tillväxt inom koncernen, både genom förvärv och nyetableringar men också koncernens portfölj av utvecklingsprojekt. Henrik blir även en medlem av ledningsgruppen inom Mestergruppen Sverige.

– Vi är väldigt glada att Henrik, med sin tunga erfarenhet inom corporate finance, affärsutveckling och M&A, har valt att komma till oss. Han kommer att få en viktig nyckelroll i den starka utvecklingsresa vi är inne i. Det handlar både om strategiska förvärv och att förvalta de utvecklingsprojekt som ska leda till ett starkare medlemserbjudande för våra över 200 medlemmar i koncernen, säger Karin Eriksson, VD Mestergruppen Sverige.

Mestergruppen Sverige fortsätter att växa och stärker sin position som Sveriges ledande bygghandelskoncern. Nya medlemmar ansluter sig till XL-BYGG och även BOLIST fortsätter sin tillväxtresa och söker nu fler bygghandlare och entreprenörer som vill en del av fria företagare i samverkan.

– Det är en spännande bransch som har många möjligheter och jag ser fram emot att tillsammans med våra medlemmar fortsätta att utvecklas och skapa tillväxt, säger Henrik Markkula, Chef för Strategi, Affärsutveckling och M&A Mestergruppen Sverige.