Nyheter

Comfort köper två framgångsrika installationsföretag inom VS och El

Comfort förvärvar AB Bredin & Co och M-Elinstallation AB. Båda bolagen har varit medlemmar i Comfort-kedjan sedan många år. Nu säljer Tom Månsson och Klas Mellberg båda sina verksamheter till Comfort och går in som delägare. I samband med förvärvet stärker Comfort ytterligare sin position på marknaden som en av de största installationsskedjorna i Sverige.

AB Bredin & Co, som grundades 1935, och M-Elinstallation AB har sitt säte i Kinna och är verksamma i hela Västra Götaland. 2022 förväntas AB Bredin & Co omsätta 50 miljoner kronor med 21 anställda. M-Elinstallation AB har 19 anställda och förväntas omsätta 45 miljoner kronor 2022.

Huvudinriktningen för bolagsgruppen är entreprenad med kompletta lösningar för installatörer inom VS och El för fastighetsägare och företag. Mot konsument driver man även en stor butik i Kinna med utställningar inom bad och hemmiljöer, där man erbjuder kakel- och klinkersättning, el- och vitvaror samt service.

– Nu blir vi äntligen en del av en av Sveriges största installationsskedjor! Comfort har ett starkt varumärke med många stordriftsfördelar så som gemensamt affärssystem, centralt inköp och marknadsföring. Jag ser det som ett sätt för oss som bolag växla upp inom både vs och el samtidigt som det är ett sätt att skapa trygghet och utveckling för våra anställda framöver, säger Tom Månsson, ägare AB Bredin & Co och M-Elinstallation AB.

– AB Bredin & Co och M-Elinstallation AB är två starka tillskott till Comfort. Med deras gedigna hantverkskunnande och den multidisciplinära inriktningen med VS och El stärker de väsentligt Comforts erbjudande i hela Västra Götaland för företag, fastighetsägare och privatpersoner, säger Göran Swedérus, VD Comfort-kedjan.

Fakta:

Företagsnamn: AB Bredin & Co och M-Elinstallation AB

Säljare: Tom Månsson och Klas Mellberg

Antal anställda: AB Bredin & Co 21 anställda, M-Elinstallation AB 19 anställda

Omsättning: AB Bredin & Co ca 50 miljoner, M-Elinstallation AB ca 45 miljoner

Huvudsakligt upptagningsområde: Marks kommun, Kinna och Västra Götaland

Huvudsaklig kundkategori: Entreprenad, service, konsument

Affärsöverlåtelse till Comfort: 26 september 2022