Nyheter

Nordisk Bergteknik stärker erbjudandet inom grundförstärkning på Västkusten

– Genom förvärvet av Berg & Betongförstärkning fortsätter vi stärka vår marknadsposition på Västkusten, framför allt i Göteborgsregionen vilket är väldigt positivt då det är ett expansivt område. Berg & Betongförstärkning är ett innovativt bolag med kompetent ledning och mycket kvalificerade medarbetare. Det finns idag pågående samarbeten och vi har arbetat tillsammans med bolaget i flera år. Nu skapar vi möjlighet att utveckla samarbetet och fortsätta tillväxtresan tillsammans, säger Andreas Christoffersson, VD Nordisk Bergteknik.

Nordisk Bergteknik har ingått avtal avseende förvärv av samtliga aktier i Berg & Betongförstärkning Jarl-Eric Majqvist AB. Genom förvärvet stärker Nordisk Bergteknik sitt erbjudande ytterligare inom grundförstärkning, inte minst i Västra Götaland som är en expansiv region med hög efterfrågan.

Berg & Betongförstärkning grundades 2005 och omsätter cirka 20 MSEK på årsbasis med god lönsamhet. Bolaget har ett 10-tal medarbetare med spetskunskap som tillhandahåller tjänster inom framför allt grund- och bergförstärkning, källarutgrävningar och huslyft. Bolagets uppdragsgivare återfinns bland offentlig förvaltning, inom industrin samt bland kommersiella och privata fastighetsägare. Verksamheten har sin bas i Kungsbacka och verkar främst i västra Sverige men åtar sig uppdrag i hela Sverige.

Preliminär köpeskilling uppgår till 22,6 MSEK. Delar av köpeskillingen kommer återinvesteras genom köp av aktier i Nordisk Bergteknik, varvid dagens ägare blir långsiktiga ägare i Nordisk Bergteknik. Förvärvet kommer att redovisas i segmentet Grund Sverige och tillträde förväntas ske under fjärde kvartalet 2022.