Nyheter

Mobergs Golv & Kakel i Borås går till norska Håndverksgruppen

Håndverksgruppen har gått över en miljard kronor i omsättning i Sverige. Mobergs Golv & Kakel i Borås ingår nu i Håndverksgruppen.

Håndverksgruppen växer snabbt och den svenska delen av verksamheten består nu av totalt 14 företag som tillsammans omsätter mer än en miljard kronor per år. Det sista företaget som blir en del av Håndverksgruppen är Mobergs Golv & Kakel i Borås.

– Sverige är en viktig tillväxtmarknad för oss och vi har lyckats knyta kontakter med flera av de ledande hantverksföretagen i Sverige. I och med bolagiseringen av Mobergs Golv & Kakel har vi nu tre olika bolag bara i Boråsbygden, vd Øyvind Emblem för Håndverksgruppen.

Håndverksgruppen är en av Nordens största aktörer inom färg-, golv-, mur- och kakelarbeten. Koncernen är störst på alla ”ytor” i Norge och är på god väg att få en liknande position i Sverige.

Familjeföretag 

Mobergs Golv & Kakel grundades av Anders Moberg 1987 – som kommer från en av de äldsta golvfamiljerna i Sverige. Dottern Sandra Moberg är chef för verksamheten i Borås – en kommun i Västra Götalands län, strax utanför Göteborg.

– Min farfar började som golvläggare, sedan min pappa – och sedan kom jag. I dag drivs företaget av mina två barn, som nu är fjärde generationens golvläggare, säger ägaren och entreprenören Anders Moberg.

Mobergs Golv & Kakel ägnar sig åt allt inom golvläggning och uppdragen sträcker sig från villor till stora nybyggen. Bolaget har fasta ramavtal med olika bostadsrättsföreningar samt långsiktiga avtal över hela landet som Skanska och Peab.

Bolaget har i dag 20 anställda och omsättningen slutade förra året på 35 miljoner norska kronor.

Tillväxt på 75 procent

– De senaste fem åren har vi lyckats öka vår omsättning med 75 procent. Anledningen är nog en kombination av att vi tar väl hand om våra kunder, att vi är ett etablerat familjeföretag med en professionellt kompetent personal. Det fungerar väldigt bra mellan oss och det ger resultat, säger Moberg.

Han ser fram emot att utveckla företaget vidare i samarbete med Håndverksgruppen.

– Det är väldigt stort för oss att bli en del av Hantverksgruppen. Att vi uppfyller de krav och mål som behövs är en fjäder i hatten för oss. Vi känner oss alla motiverade att bidra med lönsamhet och kunskap inom Hantverkskoncernen, säger Anders Moberg.

– Jag är snart 59 år och mitt mål har alltid varit att skapa något som kan leva vidare när man går i pension. Därför känns det här väldigt rakt, säger Moberg.