Nyheter

Folkomröstning avgjorde omstritt hotellbygge

En folkomröstning i Halmstad avgjorde planerna på ett nytt hotell. Det blev ett rungande nej från kommuninvånarna – 56% röstade nej. Röstdeltagandet låg på 67%. Folkomröstningen avslutade en fyra år lång het diskussion i Halmstad om det planerade hotellbygget vid Picassoparken vid Nissans strand.

Halmstads kommunalråd Jonas Bergman (M) slog fast före valet att resultatet i folkomröstningen kommer att vara styrande. Blir det nej där blir det inget hotell.

Pia Arborelius, initiativtagare till kampanjgruppen ”Folkinitiativet – Inget hotell på Österskans och i Picassoparken”, menar att det vore politiskt självmord att inte följa folkomröstningen

– Och skulle de mot förmodan gå vidare med planerna blir det ändå stopp när det kommer till länsstyrelsen, så jag är inte orolig, vi har vunnit det här, säger Pia Arborelius till Byggindustrin.

Istället för det planerade hotellet föreslår kmapnajgruppen att det anläggs en stadspark på området:

– Vårt förslag är en riktig stadspark som binder ihop det gröna områden som redan finns, med små restauranger och kafér. En plats där människor kan må bra, säger Pia Arborelius