Nyheter

Norskt proptech-företag expanderar till Sverige

Stark start i Sverige. Det norska proptech-företaget Bygr har ingått sitt första samarbete utanför Norges gränser. Börsnoterade Aros Bostad blir första kund i Sverige. 
Aros Bostad har utvecklat bostäder sedan 2006 och är idag en av de största bostadsutvecklarna i Storstockholm med ett bostadsbestånd på 4 900 bostäder och pågående förvärv av ytterligare 1 500.

– Signeringen med Aros Bostad är en stor milstolpe för Bygr. Det markerar att vi nu har etablerat oss i Sverige, men samtidigt är de också vår första kund utanför Norge. Avtalet markerar därför också starten på vår internationella resa, säger grundare och VD för Bygr, Guy Montuelle. 

Bygr har sitt huvudkontor i Bergen på västkusten i Norge. På bara några få år har bolaget etablerat sig som en ledande systemleverantör för tillvalshantering, kvalitetssäkring och eftermarknad på den norska marknaden. Genom Bygrs plattform får bostadsköpare en samlad kundresa, de gör bland annat sina inredningsval och delges sin digitala bopärm via sin bostadssida. Samtidigt kan byggherre, entreprenörer och leverantörer samverka med varandra i ett gemensamt system. Kundresan och kundupplevelsen blir enhetlig samtidigt som alla involverade får bättre kontroll och kan dela sitt arbete genom hela projektets livscykel, från tillval till garantitidens utlöpande.

Flera av de ledande bostadsutvecklarna i Norge står på kundlistan och mer än 600 underentreprenörer använder plattformen idag. Aros Bostad är alltså Bygrs första kund i Sverige.

– Det var ett relativt snabbt beslut för Aros Bostad. Jag hoppas att det beror på vår gedigna erfarenhet runt dessa processer och flexibiliteten i vårt system. Jag tror att det var tydligt för Aros hur väl vårt system möter deras behov och att utvecklingspotentialen samtidigt är stor.  Det har känts som en perfekt match från start, både professionellt och personligt. Vi ser fram emot ett långt och tätt samarbete med en så framåtlutad aktör som Aros Bostad, säger Emmie Grut, Sales Manager på Bygr Sverige.

I mars började Emmie på Bygr för att leda bolagets kommersiella satsning i Sverige. Efter bara några månader var första kontraktet i lås.

– Bygr har tagit den norska marknaden med storm och potentialen i Sverige är enorm. Då de frågade om jag ville leda den svenska satsningen fanns inga tvivel, säger Grut
Aros Bostad har tecknat ramavtal för både inredning och eftermarknadshantering med Bygr.

– Vi ser fram emot samarbetet med Bygr. Efter att ha övervägt de tekniska aspekterna, funktionaliteten och hur intuitivt användargränssnittet är är det ingen tvekan om att vi ser en stor potential i plattformen. Vi har redan upplevt Bygr som mycket lyhörda och har kunnat påverka utvecklingen redan från start. Att Bygr har en stabil organisation i Norge med gedigen erfarenhet och förståelse för vår bransch är en trygghet, samtidigt som deras fokus på innovation och nya idéer kan utmana oss och vårt sätt att arbeta. Det gör att Bygr verkligen känns mer som en partner än en systemleverantör, säger Eva Adeström, kundansvarig på Aros Bostad.

Montuelle berättar att Bygr anser att Sverige är en strategiskt viktig marknad där han ser betydande tillväxtmöjligheter.

– Vi är ambitiösa och ända sedan vi startade Bygr har det varit ett mål att etablera oss i Sverige. Vi är därför mycket glada över att äntligen ha etablerat ett kontor i Stockholm, säger Montuelle. 
Bygr har idag 27 anställda varav två i Sverige, planen är att växa mycket på kort tid och tillökning till kontoret i Stockholm väntas inom en snart framtid. 


Om Bygr

Bygr är ett norskt IT-bolag som har utvecklat en samarbetsplattform för byggbranschen som hanterar tillval, förändringar, överlämning, besiktning, FDV och reklamationer. Lösningen gör det enkelt för utvecklare, entreprenörer och konsumenter att kommunicera, hålla sig uppdaterad och utföra sina uppgifter. På kundlistan finns Peab, Veidekke, Consto och Betonmast. Bland de största ägarna finns det norska investmentbolaget Kistefos och Construct Venture, ett investmentbolag som ägs till 50/50 av OBOS och AF Gruppen, ett av Norges största bygg- och fastighetsbolag.

Läs mer om Bygr på:

https://www.bygr.io