Nyheter

Hilti lanserar: Nuron, den helt nya uppkopplade 22V-batteriplattformen

Hilti Group lanserar en ny innovation som ger byggindustrin en helt uppkopplad verktygsparkupplevelse: Nuron, en kraftfullare 22 V batteriplattform. Nuron lanseras tillsammans med inte mindre än 70 verktyg och är den största lanseringen i Hiltis historia. Verktygens användningsområde sträcker sig bland annat från bygg, el, VVS och industri till stål- och metallbearbetning.

Efter en framgångsrik lansering i USA och Tyskland, lanseras nu Nuron på den svenska och nordeuropeiska marknaden. Nuron är inte bara nya verktyg och batterier utan också framtiden för Hiltis sladdlösa erbjudande. Nuron möjliggör för byggarbetsplatser att göra sig av med sladdar och bränsle till såväl lättare verktyg som borrmaskiner men även för tyngre verktyg som bilningsmaskiner, stora kombihammare och motorkap.

Lanseringen innefattar ett helt nytt ekosystem av 70 sladdlösa verktyg som har omarbetats i sin design och kapacitet för att användas på den nya 22 V batteriplattformen. Hilti är därmed på väg att förändra användarupplevelsen av verktyg i byggbranschen för alltid.

– Vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda den nya plattformen till våra kunder i Sverige. Tack vare vår affärsmodell som är direktförsäljande ute hos kunden, i deras vardag, har vi en god förståelse vilken typ av innovationer våra kunder behöver. Nuron kommer att göra en enorm skillnad för deras verksamheter på flera olika sätt. Vi är stolta över att leverera en heltäckande lösning för att öka produktiviteten, erbjuda datadrivna tjänster och förbättra hälsa och säkerheten för de som utför arbetet samtidigt som vi stärker vårt fokus på cirkuläritet och hållbarhet, säger Maria Hägg, Marketing Director Hilti Sverige.

De nya verktygen är utvecklade för att förbättra hälso-och säkerhetsaspekterna för användaren. Ur ett praktiskt perspektiv har verktygen designats om för att minska vibrationer, förbättrad ergonomin och öka robustheten. Hiltis dammreduceringssystem (DRS) och aktiva vridmomentskontroll (ATC) finns nu på Nuron-plattformen för alla relevanta verktygstyper.

Nuron är en viktig pusselbit i Hiltis övergripande hållbarhetsmål. Vi strävar efter att vara branschledande inom cirkuläritet och vill verka för minskad användning av nya råvaror. Nuron-verktygen är i genomsnitt tillverkade av 23 procent återvunnet material. Genom vårt serviceerbjudande Fleet Management kan vi återanvända komponenter från förbrukade verktyg i våra egna verkstäder och kan säkerställa att över 65 procent av materialen materialåtervinns när de är uttjänta. Dessutom kommer livscykelanalyser för respektive Nuron-verktyg vara tillgängliga för våra kunder, säger Maria Hägg, Marketing Director Hilti Sverige.