Nyheter

Erik Karlsson utsedd till ny VD för WBF Invest och Tubus System Group

Styrelsen för WBF Group är glada att kunna meddela att Erik Karlsson har utsetts till ny VD för WBF Group och Tubus System Group. Erik kommer närmast från en tjänst som Associate Partner på det globala managementkonsultföretaget McKinsey & Company.

Han tillträder rollen som VD den 1 september 2022.

– Jag är glad att kunna tillkännage Erik Karlsson som vår nya VD efter en noggrann rekryteringsprocess. Styrelsen är övertygad om att Erik kommer att vara rätt person att leda och utveckla vår verksamhet samt skapa tillväxt i vår affär. Jag vill också passa på att tacka Hans Aulin för hans insatser som tillförordnad VD, säger Kristoffer Bäckman.

– Jag är väldigt glad över att få vara en del av ett mycket kompetent team. Verksamheterna inom WBF har varit mycket framgångsrika i att kombinera industriell kompetens med ny teknik och man har byggt upp starka positioner både inom relining och ventilation. Jag ser fram emot att utveckla företaget ytterligare med en tydlig ambition att växa och stärka vår verksamhet, säger Erik.

Erik har en gedigen erfarenhet av projektledning, key account management och affärsutveckling. Innan han började på McKinsey & Company arbetade Erik för det Göteborgsbaserade konsultbolaget Triathlon Group. Erik är civilingenjör från Chalmers och har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Göteborg.

Om Tubus System:

Med hjärtat i entreprenörskap startade vi Tubus System redan 1998. Vi arbetar för att bidra till hållbara fastigheter, med modern teknik och hög kvalitet renoverar vi spillvattenledningar från insidan. Ett gammalt avloppsrör omvandlas till ett nytt på kortare tid, utan stora avfallsmängder och mer kostnadseffektivt än en traditionell stamrenovering. Idag finns vi inte
bara i Sverige, utan vi har verksamheter även i Tyskland, Nederländerna och Italien. Vi bidrar till hållbara fastigheter i Europa.

www.tubussystem.se