Nyheter

Skoglund & Björnsson Måleri till Håndverksgruppen

Tidigare i somras ingick Håndverksgruppen ett avtal med ett av Uppsalas största byggföretag, K360, som ensamt omsätter nästan 300 miljoner norska kronor per år. Nu står det klart att även måleriföretaget Skoglund / Björnsson Måleri i Partille, strax utanför Göteborg, ska ingå i Håndverksgruppen. 

Håndverksgruppen befäster sin position i Göteborgsområdet genom inkludering av Skoglund / Björnsson Måleri AB i koncernen. Totalt är nu 13 hantverksföretag i Sverige anslutna till Håndverksgruppen, med en total omsättning på över en miljard kronor per år.

– Det är mycket aktivitet i Sverige och vi börjar nu få en väldigt spännande portfölj av hantverksföretag på den svenska marknaden. Med inkludering av Skoglund och Björnsson Måleri har vi nu en betydande närvaro i Göteborgsområdet, säger Øyvind Emblem, vd för Håndverksgruppen.

”Medveten strategi”

Håndverksgruppen är en av Nordens största aktörer inom färg-, golv-, mur- och kakelarbeten. Koncernen är den största på alla ”ytor” i Norge.

Skoglund / Björnsson Måleri har totalt tio anställda och omsätter mellan 25-30 miljoner norska kronor per år. Företaget grundades 2007 av Joakim Skoglund och Mattias Björnsson.

– Mattias och jag jobbade tillsammans som arbetsledare på ett stort måleriföretag i Göteborg, innan vi hoppade av och började själva. Vår tanke har varit att bygga ett gediget och välskött företag med ett tiotal anställda och där vi tar in underleverantörer vid behov. Det har varit en medveten strategi, säger vd Joakim Skoglund.

Bolagets kunder består huvudsakligen av fasta ramavtal med olika fastighetsbolag i Göteborg med omnejd. 

Ökat samarbete

– Vi hade från början inga planer på att förändra ägarsituationen i bolaget, förrän Håndverksgruppen hörde av sig. Vi känner dock S2 Måleri i Göteborg väl och vi ser att det kan vara en bra partner för oss så att vi kan växa ytterligare och ta marknadsandelar, säger Joakim Skoglund på Skoglund & Björnsson Måleri.

– Vi har drivit företaget i egen regi i 15 år nu, så tajmingen var rätt. Vi är övertygade om att det blir bra för oss att bli en del av Håndverksgruppen, säger Joakim Skoglund.

På bilden: Mattias Björnsson (till vänster) och VD Joakim Skoglund  på måleriföretaget Skoglund & Björnsson Måleri i Göteborg blir nu en del av Håndverksgruppen