Nyheter

AART startar avdelning för strategisk planering och inredning av utrymmen

Rumsplanering får en större och central roll i den skandinaviska designstudion AART med inrättandet av en dedikerad avdelning för strategisk planering och inredning av utrymmen. Syftet är att frigöra den fulla potentialen hos privata företag och offentliga institutioner – med rymdplanering som ett effektskapande verktyg.

Med cirka 300 anställda fördelade på kontor i Danmark, Norge och Sverige är AART idag en av Danmarks största oberoende arkitektbyråer. Inrättandet av en dedikerad avdelning för rumsplanering är det senaste tillskottet i designstudions tjänster som omfattar bland annat arkitektur, design, landskap, planering och transformation.

Enligt partner och vd för AART, Torben Skovbjerg Larsen, är målet med den nya satsningen att kunna erbjuda mer specialiserad och holistisk rådgivning, vilket ska gynna kunder och affärspartners.

– Som arkitektbyrå har vi ett ansvar att bidra till att förändra och förbättra den mest grundläggande omgivningen för våra liv och där ser vi stor potential i rymdplanering som ett strategiskt, effektskapande verktyg som bland annat kan öka väl. -vara, stärka samarbetet och skapa attraktiva arbetsplatser och lärandemiljöer, säger Torben Skovbjerg Larsen.

Frigör den effektiva potentialen i rummet

Professionell ledare för den nyetablerade avdelningen, arkitekt Anette Bjerring Gammelgård, har under de senaste åren stått i spetsen för flera av designstudions projekt i gränslandet mellan arkitektur och rymdplanering. I samarbete med kunderna utforskar och utmanar avdelningen ramarna för det givna projektet i syfte att frigöra rummens och byggnadernas potential. Det gör de för att säkerställa att projektets form, detaljer och inte minst mätbara effekter stämmer överens med de behov och visioner som projektet utgår från.

– Med rymdplanering arbetar vi strategiskt med de utrymmen som vi alla använder och rör oss genom varje dag, och som påverkar hur vi lever, arbetar och lär oss – och är därför ett viktigt verktyg för att skapa positiv förändring, förklarar Anette Bjerring Old. odla.

Den nya avdelningen ger råd över skala och sektor och stödjer därigenom brett designstudions mångsidiga projekt. Här finns de bl.a. involverad i planeringen av flera kontors- och lärmiljöer som främjar gemenskap och fördjupning.

Bland designstudions aktuella projekt, som institutionen stödjer, kan nämnas Aarhus BSS, som flyttar till University City 2025 som en del av det framtida stadsintegrerade Campus vid Aarhus Universitet. Aarhus BSS utgör med sitt läge mitt i Universitetsstaden och sina 37 000 kvadratmeter en stor och viktig del av Aarhus Universitets samlade fysiska utveckling, där samspelet mellan forsknings- och studiemiljöer, undervisning och samverkan med universitetets externa intressenter stärks. .