Nyheter

Ny VD för MagiCAD Group

MagiCAD Group tillkännagav idag att man har utsett Samuel Lyredal till ny VD för MagiCAD Group AB. Samuel tillträder sin roll under augusti 2022. Han efterträder då Charlotte Tillbrandt som framgångsrikt har lett företaget sedan 2019. Samuel kommer senast från Nordic BIM Group AB (tidigare Nolliplan AB) där han arbetat som VD.

MagiCAD Group AB är ett dotterbolag till MagiCAD Group Oy. På den svenska marknaden är de mest kända för sin programvara, MagiCAD för el- och VVS-projektering med kunder som till exempel WSP och Ramboll. På den svenska marknaden finns även en stor kundgrupp av produkttillverkare inom installation och det senaste året har även MagiCAD Group AB breddat sitt produktutbud med Gsite, ett digitalt verktyg för projektstyrning och informationshantering av byggprojekt.

Byggbranschen är inne i en spännande fas där digitaliseringen som pågått ett tag hela tiden tar nya kliv framåt. I en föränderlig värld är det viktigt att förstå branschen och Samuels erfarenheter från tidigare arbete kommer bidra till att stärka teamet i Sverige ytterligare.

– Jag är glad att en person med stark branschbakgrund tillträder denna ledande position inom MagiCAD Group AB. Samuel är rätt person för att fortsätta jobba efter vårt uppdrag – We help create better buildings – samt stödja vår förmåga att växa och expandera vår verksamhet på den svenska marknaden. Jag är övertygad om att vår marknadsledande position där kommer att bli ännu starkare i framtiden, säger Jukka Nyman, VD, MagiCAD Group Oy.

Samuel har många års erfarenhet inom byggbranschen från bolag som Skanska och JM. På JM arbetade han drygt 10 år som bland annat Marknads- och försäljningschef, och där han även arbetade med JM:s digitalisering inom bland annat Smarta Hem, VR och AR.

– Jag är mycket glad och stolt över förtroendet att leda MagiCAD Group ABs fortsatta utvecklingsresa. Bolaget har en lång och framgångsrik historia och jag ser fram emot att ytterligare stärka vår position som marknadsledande bolag. Byggbranschen som helhet har mycket arbete kvar gällande digitalisering och MagiCAD Group har ett brett utbud av starka produkter att erbjuda marknaden. Detta ger oss möjligheten att hjälpa såväl existerande som nya kunder att bli ännu starkare. Jag ser verkligen fram emot att få lära känna våra medarbetare och kunder, för att tillsammans jobba för en effektivare och mer hållbar byggbransch, säger Samuel Lyredal.