Nyheter

Ryds Glas utökar i Uppland

Sveriges största glasmästeri expanderar ytterligare och tar ny mark i Uppland när bolaget förvärvar Allehanda Glas i Uppsala AB som är verksamma i Uppsala och Knivsta. Glasmästeriet blir en del av Ryds Glas den 1 oktober 2022 och förvärvet innebär att bolaget blir verksamma på tre olika adresser i Uppland.

De senaste åren har Ryds Glas haft en intensiv tillväxt och med bolagets 560 medarbetare och cirka 60 glasmästerier, från Ystad i söder till Luleå i norr, är bolaget numer Sveriges största glasmästeri. I oktober växer bolaget ytterligare genom förvärvet av Allehanda Glas och verksamhetsområdet i Uppland utökas med två nya verksamheter.

– Vi har stora ambitioner och vårt mål är att fördubbla vår omsättning till 2025. Vi är en bra bit på väg och under året har vi vuxit med 200 miljoner kronor, både organiskt och med hjälp av förvärv. Med Allehanda Glas blir vi ännu starkare och vi är väldigt glada över att utöka vår verksamhet i Uppland. Innan vi gör ett förvärv analyserar vi bolaget så att verksamheten matchar vår kompetens, våra ambitioner, vår kultur och våra värderingar. Jag känner mig väldigt trygg med att kunna välkomna Allehanda Glas och alla dess medarbetare till Ryds Glas, säger Roger Persson, VD på Ryds Glas.

Även Allehanda Glas ser positiva fördelar med att bli en del av ett större bolag.

– Vårt mål har alltid varit att bli Uppsalabornas glasmästeri. Med Ryds Glas i ryggen och med våra nya kollegor i verksamhetsområdet tror jag att vi når vår önskan. Jag ser det som ett mycket gott betyg till alla oss på Allehanda Glas att få möjlighet att bli en del av Sveriges enskilt största glasmästeri. Tillsammans med kollegor över hela landet kommer vi att få fortsätta med det som vi anser är viktigast – leverera skräddarsydda erbjudande efter våra kunders önskemål, säger Joacim Flinck, nuvarande VD på Allehanda Glas.

Glasmästeriet i Uppland kommer att erbjuda samma typ av tjänster som bolagets övriga glasmästerier; service och reparationer, glasräcken, dörrar och fönster, inglasningar av balkong och uterum, inredningsglas samt entré och fasadpartier – självklart skräddarsytt efter kundens behov och önskemål.