Nyheter

5 fördelar med att köpa bilmattor till din bil

Att skaffa bilmattor till bilen är ofta en bra idé. Men hur kommer det sig egentligen?  Den frågan svarar vi på i den här artikeln, och detta genom att ge dig 5 konkreta fördelar med att köpa bilmattor till din bil.

5 fördelar med bilmattor

Utbudet är stort.

Din bil får ett bra skydd för relativt lite pengar.

Din bil får ett högre andrahandsvärde.

Interiören blir snyggare.

Interiören blir renare.

Nedan berättar vi mer om de fördelar vi precis nämnt i större detalj.

1.Det finns ett stort utbud av bilmattor

Det finns många återförsäljare av bilmattor, vilket i sin tur medför att det finns många bilmattor att välja på. De bilmattor du hittar hos lågprisvaruhusen är i regel inte formskurna för din bil, men online och hos företag såsom Bilmattor.com kan du hitta formskurna bilmattor för i princip alla bilmodeller.

2.Interiören får ett bra skydd för lite pengar

För ett pris som oftast ligger på omkring mellan 500 och 1 000 kr får du formskurna bilmattor som täcker hela interiören. Det medför att det är bilmattorna som ”tar stryk” i stället för interiören, vilket leder till att interiören skyddas på ett bra sätt oavsett om du fraktar tunga saker eller trädgårdsavfall såsom kvistar.

3.Bilen får ett högre andrahandsvärde

När bilens interiör får ett effektivt skydd åldras interiören långsammare än vanligt. Det medför att framtida köpare sannolikt tänker: Aha, när interiören är så pass fin och orörd är säkert resten av bilen i exakt lika bra skick. Och när de framtida köparna blir nöjda och imponerade får du mer vid en eventuell försäljning av din bil.

4.Bilen blir snyggare

Om du köper en ny bil har den förmodligen redan en riktigt snygg interiör. Men interiörens goda intryck förstörs knappast av nya bilmattor av god kvalitet. I många fall får du faktiskt en snyggare interiör även om du har en ny bil, i synnerhet om du köper formanpassade bilmattor i lyxvelour.

Grundregeln säger samtidigt att ju äldre bil du har, desto tydligare märker du att interiören får sig ett rejält visuellt lyft med ett par nya bilmattor.

5.Bilens interiör håller sig ren

Din bils interiör måste klara av mycket, såsom allt ifrån transporter av möbler till grusiga och smutsiga träningskläder. Med bilmattor av bra kvalitet får interiören det skydd som behövs för att saker som grus inte ska kunna ”rulla runt” och repa samt smutsa ned interiören.

En annan bra sak med bilmattor är att de är enkla att tvätta av och rengöra, så att bilmattorna ger ett gott intryck även om de tidigare varit smutsiga. Att montera bort sätena och spola av dem är faktiskt ingen höjdare, så bilmattor har ett existensberättigande då de faktiskt gör stor nytta trots att de inte kostar så mycket pengar.