Nyheter

Österling Bygg skriver samarbetsavtal med Vectura

Österling Bygg AB har skrivit avtal med Vectura Fastigheter AB avseende Nya Tunagården, ett vård- & omsorgsboende i Borlänge.

Nu ska Tunagården renoveras och få en tillbyggnad intill, för att på så sätt skapa ytterligare lägenheter och andra faciliteter. Boendet kommer växa från 3 625 kvm till drygt 7 100 kvm och skapa sammanlagt 80 lägenheter. Med fokus på kostnadsstyrning och medvetna beslut i processen skall arbetet leda till genomförande enligt totalentreprenad i samverkan.

– Jag är glad och tacksam över att vi har fått till detta avtal med Vectura Fastigheter. Vi har säkerställt ett mycket kompetent team som skall planera och producera detta projekt med fokus på effektivitet och hållbarhet, säger Niklas Malmfors, VD Österling Bygg AB

Planering och projektering startar direkt efter semestern och beräknas vara klar under november 2022. Som ett led i Vecturas och Borlänge kommuns miljöstrategi ska stommen till tillbyggnadens bärande delar vara i trä och målet är att byggnaden ska certifieras enligt Leed Gold och NollCo2. Produktionsstart är sedan planerad till början av 2023.