Nyheter

Ny guide visar vägen till framgång med lösull

Lösull som isolering fortsätter att vinna marknadsandelar. Förklaringen är enkel: metoden har många fördelar vad gäller miljö, ekonomi och effektivitet. Men det gäller att göra rätt. Nya Lösullsguiden från Knauf Insulation hjälper kunder och entreprenörer till bästa möjliga resultat.

– Lösull har kommit för att stanna och kan användas i de flesta konstruktionslösningarna. Exempelvis upptäcker allt fler husfabrikanter att lösull är mycket bra vid tillverkning av väggelement, säger Kenneth Ingemarsson, teknisk chef på Knauf Insulation, och fortsätter.

– I Lösullsguiden har vi samlat all fakta på ett ställe. Syftet är att ge byggherrar, husfabrikanter och entreprenörer en praktisk hjälpreda genom hela processen, från projektering och val av material till utförande och slutbesiktning. Vi hoppas också att guiden kan fungera som inspiration för dem som ännu inte upptäckt lösullens alla möjligheter.

Förfinad teknik

Lösull har länge använts för att isolera vindar, men tekniken har utvecklats och lösull används nu frekvent även i väggar. Med Supafil Frame i väggen, 30 kilo per kubikmeter, uppnås lambda 33 i isoleringsförmåga. Det är till och med något bättre än standardskivan EcoBatt 35 från Knauf Insulation. Dessutom är sättningarna obetydliga, därmed är lösullen den ultimata lösningen under hela byggnadens livslängd.

Så gör man bäst

Lösullsguiden ger vägledning från början till slut med lösull i olika applikationer. Här finns även redovisat fakta och nyckeltal för exempelvis brandsäkerhet, akustik och hållbarhet samt de certifieringar som produkterna och tillverkningen har.

Dessutom finns både detaljerade installationsmanualer och handfasta anvisningar i punktform för hur man korrekt blåser lösull. Bra för både utförare och kund.

– Lösullsguiden finns både på nätet och som trycksak. Den senare går utmärkt att beställa genom oss på Knauf Insulation, säger Kenneth Ingemarsson.