Nyheter

Lujatalo väljer Congrid-lösningen från SmartCraft för att hantera kvalitet och säkerhet

Lujatalo, ett av Finlands ledande byggföretag, väljer Congrid-lösningen från SmartCraft för att hantera kvalitet och säkerhet på sina byggarbetsplatser.

Lujatalo är en frontfigur i användandet av digitala verktyg i byggindustrin, och Congrid-lösningen från SmartCraft kompletterar Lujatalos digitala verktygslåda med kvalitet- och säkerhetsdokumentation och processkontroll.

Avtalet låter alla Lujatalos byggarbetsplatser implementera lösningen, med målet att förbättra dokumentation och processer inom kvalitet och säkerhetshantering i ett långsiktigt partnerskap med Congrid.

Onboarding startar hösten 2022.

– Vi är mycket glada över att Lujatalo litar på att vi hjälper till att digitalisera och effektivisera kvalitet- och säkerhetsprocesser. I sin fulla potential omfattar det här avtalet mer än 100 byggarbetsplatser och i termer av intäkter blir Lujatalo en av våra viktigaste kunder. Samarbetet stärker vårt redan starka fotfäste på den finska byggmarknaden eftersom Lujatalo är ett av landets största byggföretag. Efter detta använder de flesta av Finlands stora byggföretag SmartCraft i sitt kvalitet- och säkerhetsarbete, vilket innebär att vi är ledande inom detta område, säger Gustav Line, VD på SmartCraft.

Congrid-lösningen från SmartCraft är en molnbaserad kvalitet- och säkerhetsplattform för byggföretag och tillhandahåller en enda plattform för att hantera kvalitet- och säkerhetshanteringsprocesser i alla byggprojekt.

– Vi vill försäkra oss om att vi är redo för den modellbaserade byggprocessen och samlar in alla nödvändiga data från arbetsplatserna enligt våra standarder. Congrid kommer hjälpa oss att lyckas med våra mål och våra byggarbetsplatser kommer att använda helhetslösningen, säger Tommi Vilmi, utvecklingschef på Lujatalo.

Det familjeägda Lujatalo Oy är en mångsidig byggentreprenör med erfarenhet av att bygga bostadshus, kommersiella och offentliga byggnader, såsom lägenhetsbyggnader, köpcentrum, företagsparker, skolor och sjukhus. Sedan 1970 har Lujatalo vuxit till att bli ett av de kändaste byggföretagen i Finland.