Nyheter

Energieffektiv belysning från Exaktor i Munkedals ishall, Skogsvallen

När den lokala ishallen i Munkedal, Skogsvallen, hotades av kommunal nedläggning för ett antal år sedan köpte ishockeyföreningen Munkedals BK loss hallen och inledde samtidigt ett arbete med att göra verksamheten både mer modern och miljövänlig. Föreningen har målmedvetet arbetat för att sänka hallens driftskostnader, förutom ett nytt miljövänligt kylaggregat har man även satsat på energieffektiv LED-belysning som allmänbelysning – armaturen Tage Sport från Exaktor.

En stor del av arbetet med förbättringarna i ishallen har gjorts ideellt, men vid själva installationen fick föreningen hjälp av Mikael Dahlbergs Elektriska.

– Vi sökte pengar från både Naturskyddsföreningen och från Thordénstiftelsen för att kunna genomföra dessa investeringar, berättar Tommy Strömberg, ordförande för Munkedals BK. Genom att vi fått lägre driftskostnader har vi också kunnat frigöra eget kapital som vi kunnat återinvestera i arbetet.

– Idag håller ljuset i ishallen en nivå på 1100 till 1200 Lux, vilket är fantastisk bra, säger Anders Magnusson, ansvarig säljare för Exaktor. Tage Sport är en av våra nyare armaturer, med modern LED-teknik. Genom att vi tilllverkar Tage-armaturerna på hemmaplan i Värnamo har vi också bra kontroll på hur hållbar tillverkningen är, något som är viktigt för både oss och kunden.

Kort om belysningen Tage Sport:

Kostnadseffektiv belysningslösning för sporthallar, idrottsanläggningar med mera

Uppfyller kraven i standard för bolltest DIN 57710-13 VDE 0710-13:1981-05

Färgåtergivning Ra >80 är standard, men kan på förfrågan levereras med Ra >90

Ljusflöde 15135 lm är standard, men på förfrågan går det att få lägre ljusflöde.

På förfrågan kan Tage fås med snabbkopplingsdon i gavlar.

Enkel montering vid befintligt kablage

Varianter med olika ljusfördelning

Tillverkad i Värnamo