Nyheter

Djurgårdsgrön – ny kulör på plåttak

Lagom till högsäsongen för renovering utökar Plannja sitt kulörutbud på byggnadsplåt med Djurgårdsgrön. Detta är en klassisk kulör som har utvecklas till följd av den stora efterfrågan på grönt, både avseende färgton och miljövänlighet.

På senare år har kulörtrenderna för fasad gått åt det ljusare hållet och därmed har många fått upp ögonen för grönt som komplementfärg. Samtidigt har utbudet för husägare som söker gröna takkulörer varit begränsat.

För att möta efterfrågan har byggplåtföretaget Plannja utvecklat kulören Djurgårdsgrön, vilken hämtar inspiration från 1800-talets småhusbebyggelse i Stockholm. Lanseringen är en del i Plannjas ambition att hela tiden förnya sig och göra sina kunder nöjda.

– Vi har märkt att det finns ett allt större behov av nya gröna nyanser, och därför är det extra kul att kunna presentera Djurgårdsgrön för tak och fasad. Målgruppen är takläggare, husägare och arkitekter som vill höja det estetiska uttrycket på sina byggnader. Kulören är miljövänlig och harmonierar mycket fint med ljusgrå och vita toner, säger Pierre Fransman, produktutvecklare och kulörspecialist på Plannja.

Naturlig kulör baserad på svensk rapsolja

Gröna färgtoner har varit särskilt efterfrågade de senaste åren. Detta kan bero på att grönt bidrar till en lugn känsla genom sin koppling till naturen. Det är även en kulör som passar bra till det mesta.

– De flesta av Plannjas tak- och fasadprodukter går att få i Djurgårdsgrön. Kulören ligger någonstans mittemellan Plannjas kulörer Mossgrön och Ärggrön. En annan fördel är att färgbeläggningen är miljövänlig då grunden är svensk rapsolja istället för fossil olja. Vi hoppas få se många djurgårdsgröna plåttak och plåtfasader framöver, avslutar Pierre Fransman på Plannja.

Snabbfakta: Plannja Djurgårdsgrön:

Färgnummer: NCS S5020-G10Y. Nyansen ligger mellan Mossgrön och Ärggrön

Färgnamn: PL 34 Djurgårdsgrön

Beläggning: GreenCoat Pro BT

Tillgängliga produkter: planplåt och vissa profiler. Kulören går även att specialbeställa på hela sortimentet av takavvattning.