Nyheter

Tredje gången gillt för ByggArvid på Rönnåsen i Ulricehamn på uppdrag av 157 Logistics

Det är nu tredje gången ByggArvid AB befinner sig på Rönnåsen i Ulricehamn på uppdrag av 157 Logistics AB. En utbyggnad av Lager 157 lagerlokaler på 10 000 kvadratmeter ska byggas.

På Plats finns ByggArvids arbetsledare Kalle Petersmo tillsammans med yrkesarbetare och underentreprenörer. De bygger inte bara en lagerbyggnad, de bygger en trevlig arbetsplats med goda tillstånd och positiv laganda.

Just nu är det många moment som sker samtidigt på Rönnåsen. Samtliga involverade i projektet har en tajt tidsplan, det vill säga – många olika entreprenörer som utför sina jobb samtidigt. Parallellt som stommen reses håller markentreprenörer på att krossa berg och gräva plintgropar. Sprinkler monterar stammar och rörläggarna lägger slangar till brandposter. Snickarna monterar betongsocklar samtidigt som de formar plintar och bidrar till att logistiken fungerar.

– Det krävs mycket tålamod från samtliga på plats eftersom dagssituationen innefattar många moment samtidigt, men med det gänget vi har just nu på Lager157 så tror jag att allt kommer gå väldigt bra, säger Kalle Petersmo, arbetsledare.

ByggArvids vision är att vara en självklar samarbetspartner. Arbetet handlar lika mycket om att bygga förtroende och relationer som att bygga hus. Samarbetet med underentreprenörer och beställare är viktigt då detta är grundreceptet för att skapa ett färdigt och lyckat projekt. En annan viktig nyckel till ett lyckat projekt är enligt Kalle Petersmo att samtliga involverade i ett projekt upplever god trivsel och att teamet på plats har det roligt tillsammans. På så sätt kommer de problem och svårigheter som dyker upp under vägens gång att lösa sig på ett enkelt och trevligt sätt.

– Något bland det viktigaste i min roll som arbetsledare är att se till att alla olika inblandade entreprenörer har de förutsättningar de behöver för att genomföra sina jobb, säger Kalle. Även om det ibland är utmanade så är det väldigt roligt att kunna bidra på bästa möjliga sätt så att projektet i helhet går framåt! Det viktigaste enligt mig är att alla som arbetar på projektet känner att de är en del av helheten, att alla måste samarbeta för att projektet ska bli klart.

ByggArvids VD Elisabeth Dahlgren berättade en gång för Kalle en liknelse som han efter flera år på ett annat större bolag har förstått:

– Många större företag är som en stor färja eller ett kryssningsfartyg. De har en väldigt tydlig kurs planerad. Det kan vara till Karibien eller Maldiverna och det är en bra målriktning, men den målriktningen är också ganska svår att ändra på. ByggArvid är som en lagom stor sportbåt. Vi åker fort fram, gör lite härliga avvikelser och om någon får en idé om att stanna till på en fin badstrand och ta ett dopp så är det enkelt att göra en liten ändring i schemat.

ByggArvid är byggföretaget som arbetar med relationer i fokus. Detta påstår Kalle är unikt i en generaliserad tuff bransch och något som sticker ut från hans tidigare arbetsplatser.

– Jag tror att allt handlar om folket, berättar Kalle. Att komma in på kontoret och säga ”hej på er” och alla svarar hej tillbaka, det säger allt!