Nyheter

Sparc Group förvärvar Falu säkerhetsteknik

Sparc Group förvärvar Falu säkerhetsteknik AB och stärker sin kompetens inom larm och säkerhet.

Sparc Group fortsätter att växa och förvärvar sitt trettioandra bolag sedan starten 2021. Förvärvet innebär att man stärker sin geografiska marknad i Stockholm och Falun inom larm och säkerhet. ”Falu säkerhetsteknik AB kommer tillföra kompetens inom brandlarm, passersystem och har erfarenhet att installera komplexa säkerhetssystem i krävande miljöer, säger Erik Björklund, VD Sparc Group. ”

Med nummer 32 på lagtröjan förvärvas Falu säkerhetsteknik AB av Sparc Group. Det blir bolagets första förvärv under juni och men kommer innan sommaren presenterar ytterligare förvärv. Tillsammans projekterar, installerar och optimerar de värme, ventilation, el- tele- och datateknik samt larm, lås och passersystem i hela Sverige. I och med förvärvet av Falu säkerhetsteknik AB stärker Sparc Group sin närvaro i Stockholm- och Falunregionen.

– Vi ser fram emot att få in ett härligt gäng med Mathias, Kim, Niklas och Daniel i ledningen där det är full fart framåt tillsammans med Sparc Group, säger Erik Bjöklund.

Falu säkerhetsteknik AB grundades 2015 och sedan starten erbjudit helhetslösningar inom larm och säkerhet för företag, kommuner och landsting.

– Vi har blivit uppvaktade tidigare men aldrig riktigt känt att kärnan i det som för oss ska vara FST kommer beaktas på det sätt vi är måna om. Med Sparc kändes allt rätt och Eriks vilja att fokusera på människorna i bolagen är det vi alltid strävat emot! Med Sparcs modell kommer vi nu kunna få alla möjligheter att fortsätta utveckla bolaget och framför allt dess medarbetare, samtidigt som vi nu kommer kunna erbjuda våra kunder en större portfölj av tjänster och produkter säger Mathias Salo, VD på Falu säkerhetsteknik AB.