Nyheter

Mäklararvode Göteborg

En bostadsaffär är ofta den största affär en människa gör under sin livstid och det kan vara väldigt svårt att veta exakt hur man ska gå till väg eftersom det står så mycket på spel. Tips på internet som att till exempel ställa fram frukt och blommor inför fotograferingen av bilder till bostadsannonsen hjälper till viss del, men när det handlar om att göra en affär där flera miljoner ligger i potten vill man oftast ha professionell hjälp.

Proffsen när det gäller bostadsaffärer är givetvis mäklarna. En mäklare har ofta stor erfarenhet av bostadsaffärer och kan vägleda dig som säljare genom hela processen. Mäklaren börjar i regel med att göra en okulär besiktning av bostaden och lägger sedan med sin kunskap om bostadsmarknaden i kalkylen för att komma fram till det högsta pris som marknaden kan tänkas gå med på att betala.

Mäklaren bestämmer sedan strategiskt vilket utgångspris bostaden bör ha för att stimulera en budgivning. Det är också mäklaren som tar fram allt material, håller i visningar samt sköter alla kontakter med potentiella köpare.

Mäklaren har dessutom koll på allt juridiskt som rör en bostadsaffär och ser till att all dokumentation går rätt till. Slutligen sitter mäklaren med när köparen och säljaren signerar avtalen som förkunnat att bostadsaffären gått i hamn.

För allt detta arbete tar mäklaren givetvis ut ett arvode och som säljare vill du givetvis ha koll på att arvodet är rimligt. Hur stort arvodet är beror givetvis på flera faktorer men de flesta mäklare som håller till i Göteborg ligger omkring samma priser. Det finns dock vissa som tar ut ett mycket högre för precis samma tjänst, så om du som säljare inte vill riskera att betala för mycket kan det vara bra att jämföra mäklararvode i göteborg och se efter om det du betalar är rimligt eller om det är alldeles för mycket.