Nyheter

Ny kortstandard för ökad säkerhet på byggarbetsplatser

ID06 har infört en ny kortstandard för ökad säkerhet på byggarbetsplatserna. Lambertsson levererar den uppgraderade hårdvara som krävs för att avläsa de nya korten.

Det stjäls för miljardbelopp i byggbranschen varje år. Ett sätt att motverka stölderna är ID06-korten med sina inpasserings- och låsfunktioner. Systemets senaste uppgradering kräver ny hårdvara för att avläsa korten, vilket Lambertsson levererar inom ramen för sin säkerhetstjänst Keep Out. – Av kortläsarna på de grindar som redan finns ute hos kunderna har vi bara 10–20 procent kvar att byta ut och i alla nya projekt är den nya hårdvaran standard, säger Johan Lindroth, affärschef på Lambertsson.

Nya ID06-kort som registreras i Lambertssons uppkopplade enheter eller app-lösning fungerar även fortsättningsvis i tidigare generationers hårdvara. – Lambertsson står väl rustat för att möta de nya ackrediteringsvillkoren fullt ut, säger Johan Lindroth.

ID06 är den vanligaste identifieringsstandarden för elektronisk personalregistrering i byggbranschen, men Lambertsson erbjuder även andra lösningar inom larm- och kamerafunktioner som uppfyller lagkraven. Med Keep Out-sortimentet kan verksamheten på byggena fortgå som planerat utan störningar. – Vi skräddarsyr säkerhetspaket efter byggets storlek och budget. Tekniken är på väg att integreras i vår digitala plattform Lambertsson Online och kommer att ge entreprenörerna åtkomst till byggets alla delar dygnet runt.

Keep Out stärker inte bara perimeterskyddet utan höjer även säkerheten inne på byggarbetsplatsen. Lambertsson erbjuder bland annat lösningar för maskinstyrning samt lås på bodar och containrar. – Bara den som är behörig ska kunna använda maskinerna och med hjälp av gps har entreprenören alltid koll på var utrustningen är. Vi ligger verkligen i framkant med Keep Out och det känns fantastiskt, avslutar Johan Lindroth.