Nyheter

Solid Gear lanserar Vent 2

Om du är uppe på fötterna hela dagen sliter det på dina skor lika mycket som det sliter på dig. Betyder det att skorna endast ska vara funktionella och därmed tråkiga? Svaret är nej, det behöver det inte. Solid Gear’s senast tillskott Vent 2 är en snygg skyddssko som erbjuder fullt skydd tillsammans med ventilerande material och en skön sula, vilket ger god komfort.

Med över ett årtionde av innovativa produkter där vi skapar atletiska skyddsskor med de senaste high-tech-materialen har Solid Gear tagit platsen som game-changer inom skyddsskobranschen.

– Vårt jobb är att säkerställa att dina skor är sköna för fötterna och även faller ögonen i smaken. Därför avskyr vi kompromisser. Det går mot vår natur att en skyddssko, bara för att den ska vara säker, måste den vara tung, obekväm och ja… tråkig. Därför pushar vi oss för att alltid komma på nya idéer om hur en arbetssko kan se ut och kännas. Vår senast skyddssko, Vent 2 kommer med alla Solid Gear’s kännetecken men även med några ytterligare features, och vänta er inget mindre än att denna sko kommer klassas som ännu en premiumprodukt, säger Mikael Sundström, Vice VD på Solid Gear.

ETPU-mellansulan som går från häl till tå erbjuder support hela dagen genom sin trampolineffekt. Trots att du är uppe på fötterna hela dagen kommer du inte känna dig trött efter flera timmars jobb. Ovandelen är extremt luftig tack vare det patenterade materialet MATRYX®. Om du inte redan räknat ut det genom skons namn så erbjuder Vent 2 otrolig ventilation. För att optimera zoner för luftgenomströmning har textilen en unik vävnad där densiteten varierar över skon, och med färre sömmar flexar skon mer men är fortfarande hållbar. Tillsammans med BOA® Fit System sitter skon skönt på foten.

I Vent 2 använder vi OrthoLite® Hybrid innersula som är ekovänlig och gjord av huvudsakligen återvunna material. De är bra för både dina fötter och för planeten.

Vent 2 är systematiskt testad, har halkbeständiga egenskaper, tåhätta, spiktramp och är S1P-certifierad.

– På jobbet behöver du en stabil partner. Någon som har din rygg (knän och fötter). Vi skulle vilja påstå att vi är den partnern, säger Mikael Sundström.

Vent 2 finns nu i butik.