Nyheter

Ska du bygga ut, renovera eller bygga nytt? Glöm inte detta

Går du i planer med att förnya eller bygga nytt på huset i sommar? Eller kanske planerar någon stor förändring på tomten. När man bygger och renoverar är det en del saker man behöver ha i huvudet. Och det kanske är något man missat som hade underlättat bygget och som man inte visste att man behövde. Här kommer några tips som kan underlätta din planering av bygg eller renovering.  

Vad behöver man förutom byggmaterial? 

Man har ofta klart för sig vad planen är och vad man vill åstadkomma med projektet. Vad som behövs för att slutföra det, det är byggmaterial, färg och verktyg. Men många kanske glömmer att det blir en hel del vändor med skräp till återbruket när man renoverar eller bygger. För att lösa det här kan du hyra en container som blir både en tidssparande och användarvänlig lösning för avfall och skräp.

Planering och budget

Det kan vara en hel del planering för att kunna sätta igång ett projekt. En bra idé är att sätta er ner och planera ert projekt. Skriv en lista, skriv upp priser och hur lång tid ni tror de olika delarna kommer ta. Många upplever att man får en bättre överblick och en mer tydlig bild över projektet man har framför sig. Och man kan även få en tydligare och klarare budget. Det är ofta priserna lätt rinner iväg och det kan vara lättare att hålla koll på hundralapparna om man har en lista och budget att gå efter.

Vad händer om materialet inte finns? 

När ni har gjort en lista över vad ni behöver i ert bygge eller projekt kanske det är något som inte går ihop. Det kanske är något i budgeten som spricker eller ni kanske märker att det är någon vara som inte finns tillgänglig i butiken  En del material kan ha längre leveranstid och inte kommer fram i tid. Det kan det vara en god idé att även se efter alternativa lösningar redan innan. Så man inte står där mitt i bygget och behöver göra en ny plan.

Gör det lite roligare med familj och vänner

Våga fråga era vänner och familj om hjälp. Man kan göra det till en trevlig heldag där man arbetar tillsammans, till exempel röjer undan eller bygger klart altanen. Och som bonus får man umgås alla och som tack kan man bjuda alla på middag till kvällen. Det kan vara svårt att fråga om hjälp men det är många gånger uppskattat. Och slutar ofta med en trevlig och härlig dag tillsammans.