Nyheter

Fasadgruppen expanderar till Uppsala

Fasadgruppen expanderar till Uppsala genom förvärv av takspecialisten A Co Tak & Montage AB. ACO startades 2016 av bolagets vd Anton Rehnström och har sedan dess byggt upp en stark lokal marknadsposition inom takarbeten i Uppsala och Uppland.

Bolagets erbjudande omfattar bland annat nyproduktion, omläggningar och renoveringar liksom tilläggsisolering och underhåll. Kunderna utgörs främst av privata och offentliga fastighetsägare. ACO har 7 heltidsanställda och omsatte cirka 19,7 MSEK verksamhetsåret 2021.

Förvärvet sker i form av en inkråmsöverlåtelse där Fasadgruppens dotterbolag Karlaplans Plåtslageri förvärvar hela den rörelse som ACO för närvarande bedriver, inklusive kundavtal, arbetsredskap, varumärke samt anställda. Avsikten är att fortsätta driva ACO under sitt etablerade varumärke men med ett breddat utbud i Uppsala med stöd från Karlaplans Plåtslageri.

– Vi är imponerade av ACO som på kort tid etablerat sig som en ledande takspecialist med många kunder i Uppsala med omnejd. Med stöd från oss på Karlaplans Plåtslageri ser vi stora möjligheter att stärka ACO:s position med ett breddat erbjudande inom plåt, puts och fönster för kunder i hela Uppland, säger Andreas Illerfelt, vd för Karlaplans Plåtslageri.

– Det har varit fem intensiva år sedan starten och med Fasadgruppen och Karlaplans i ryggen känner vi att vi nu kan accelerera ytterligare. Vi ser fram mot att bli en del av ett större sammanhang och det ska bli väldigt kul att fortsätta expandera vår affär och samarbeta med de andra bolagen i gruppen, säger Anton Rehnström, vd för ACO.

Fasadgruppen finansierar förvärvet med egen kassa. Säljaren har åtagit sig att återinvestera en del av köpeskillingen genom att inom tre månader förvärva befintliga aktier i Fasadgruppen för ett belopp motsvarande 1,0 MSEK. Aktierna som förvärvas genom återinvesteringen är föremål för ett överlåtelseförbud (s.k. lock up-åtagande) under 12 månader. Genomförandet av förvärvet är inte föremål för några fullföljandevillkor och ACO blir därför omedelbart en del av Fasadgruppen.