Nyheter

Världspremiär för nästa generation färgefterlysande skylt

Systemtext lanserar Supernova+® med ny världsunik och patenterad färgteknik som är förberedd för framtida regleringar. Systemtext är marknadsledande inom arbetsmiljöskyltar sedan 20 år tillbaka, genom bland annat sin färginnovation Supernova®.

Arbetsmarknadens utveckling går mot mer internationella arbetsplatser i Sverige och Europa. I dagsläget godkänns två varianter av utseende på skyltar i Sverige: AFS och ISO. Europa är i framkant med arbetsmiljöskyltar enligt den internationella standarden ISO.

Systemtext har därför utvecklat nästa generation färgefterlysande arbetsmiljöskyltar, Supernova+®, väl förberedd för framtida regleringar för både den svenska och den europeiska marknaden.

Den nya skylten återger korrekta signalfärger, i både dagsljus och mörker, enligt ISO 3864 och alla piktogram är godkända i enlighet med ISO 7010. Dessutom överskrider skyltens efterlysningsvärden minimumkraven i ISO 16069, vilket innebär att Supernova+® lyskraft är både starkare och längre.

– Det har funnits ett stort behov av tydligare och bättre arbetsmiljöskyltar på marknaden. Med Supernova+® har vi tagit fram en revolutionerande produkt som kommer att göra stor skillnad på många platser, säger Estelle Salinder, VD på Systemtext.

– Den innovativa och patenterade tekniken ger bättre och tydligare färger. Med vetskap om vad färg har för betydelse i en plötslig nödsituation är Supernova+® skyltar en synlig livräddare som ökar sannolikheten för att rädda människoliv, fortsätter hon.

Lanseringen av Supernova+® går helt i linje med Systemtexts utvecklingsstrategi och vision: en värld där alla är säkra på sin arbetsplats. Det innebär att Systemtext skapar säkerhet som syns för alla – i ljus som mörker, för personer med funktionsnedsättning och oberoende av nationalitet. Genom korrekt skyltning kan olyckor förhindras och människor känna sig trygga – varje människoliv räknas.

För mer information om Supernova+®, läs mer:
här.