Nyheter

Vänsterpartiet, Göteborg: ”Bygg bostäder med tillfälliga bygglov och lös bostadsbristen”

”Det är fullt möjligt att lösa bostadsbristen idag, om den politiska viljan finns. Vänsterpartiet föreslår att kommunen ska köpa bostadsfastigheter och bygga fler tillfälliga bostäder. Det behövs bostäder att hyra ut idag, vi kan inte vänta.”
Det skriver Daniel Bernmar (V) i en debattartikel i Göteborgs-Posten:

”Att det råder bostadsbrist i Göteborg är ingen nyhet. De flesta av oss har själva väntat och väntat i en bostadskö som aldrig gett oss en bostad. Många har bott i andra hand i hopp om att lyckas få ett förstahandskontrakt på något magiskt vis. Flera av oss har också vänner och familj som drabbats. Kanske har du ett vuxet barn hemma som inte kan få tag i en lägenhet eller en vän som letar en ny bostad efter en skilsmässa? Bostadsbristen är stor och den påverkar oss alla.”

”Den uppenbara lösningen på bostadsbristen är givetvis att bygga fler bostäder, men det tar lång tid. Därför måste bostadsbyggandet kombineras med kvickare lösningar för att hjälpa de som behöver bostad redan idag. Exempelvis har den nya företagsetableringen Northvolt kunnat lova sina anställda tusentals bostäder. Göteborg skulle mycket väl kunna göra samma sak för alla som väntar i bostadskön.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.gp.se/debatt/bygg-bost%C3%A4der-med-tillf%C3%A4lliga-bygglov-och-l%C3%B6s-bostadsbristen-1.68412417