Nyheter

Bravida förvärvar LR-Installation

Bravida har tecknat avtal om att förvärva bolaget LR-Installation AB och stärker därmed positionen inom rör- och elverksamhet i östra Småland. Bolaget omsätter cirka 300 miljoner kronor och har 180 anställda.

LR-Installation AB är ett heltäckande service- och installationsbolag och har sina rötter från två anrika företagsgrenar på tidigt 1930-tal. Bolaget är verksamma inom rör, el och vitvarusegmenten. Kundsegmentet består av privatpersoner, fastighetsförvaltare, industri, allmännyttan och kommuner.

– I linje med Bravidas strategi och region Jönköpings framtidsplan kan vi genom förvärvet av LR-Installation stärka våra befintliga lokala verksamheter. Vi blir tillsammans en stark aktör inom el och vs i Växjö, Kalmar, Karlskrona och Oskarshamn och även inom vs i Mönsterås då förvärvet tillför teknik, resurser och kompetens inom områden som vi idag saknar, kommenterar Johan Swahn, regionchef för region Jönköping på Bravida.

Nuvarande ägare av LR-Installation är vd Mats Axelsson som kommer att följa med till Bravida. Han kommenterar:

– Jag är väldigt positiv till att bolaget nu blir en del av Bravida. Bravida har ett gott rykte i branschen bland kunder och personal och är rätt partner för fortsatt utveckling och trivsel, vilket medför trygg sysselsättning för alla våra medarbetare. 

LR-Installation AB och Bravida är idag etablerade på olika platser i regionen men planerar att flytta till gemensamma lokaler framöver.

Förvärvet förutsätter prövning av Konkurrensverket. Bravida tillträder snarast efter denna prövning, som förväntas vara klar under april månad.