Nyheter

KlaraBo-grundare startar nytt fastighetsbolag – Tar in vd och medgrundare från Skanska

Smarta lagringslösningar med kontor och utan långa kontraktstider. Det är idén när en trio av KlaraBo-grundarna startar ett nytt hyresfastighetsbolag – Easy Depot. Vd och medgrundare tar man från Skanska och nu ska man etablera uppemot 150 anläggningar runt om i Sverige med fokus på storstadsregionerna.

Småföretagandet växer kraftigt i Sverige, enligt en undersökning Easy Depot låtit PwC göra, men att hitta kontor med lager på attraktiva lägen som inte kräver kontraktstider på flera år är svårt. Detta vill Easy Depot ändra på genom att erbjuda smarta lagringslösningar kombinerat med kontor i olika storlekar och med flexibla kontraktstider.

– Det är småföretagarna som växer mest i Sverige, men vi tror att många av dem som behöver kontor och lager eller de som vill starta en ny verksamhet tvekar om de tvingas köpa sin fastighet eller hyra med kontrakt på flera år. Det hämmar tillväxten. Genom att hyra våra smarta lagringslösningar med kontor kommer vi möjliggöra att fler kan och vågar satsa, vilket kommer bidra till fler arbetstillfällen runt om i Sverige, säger Sofia Wäborg, vd på Easy Depot.

Sofia Wäborg är medgrundare till Easy Depot och kliver in som vd i företaget. Hon har gedigen erfarenhet från fastighetsutveckling och kommer närmast från en roll som affärsutvecklare på Skanska Hyresbostäder. Sofia grundar Easy Depot tillsammans med Mats Johansson, Lennart Sten och Anders Pettersson, som alla tre var med och grundade det idag börsnoterade KlaraBo.

– Med våra gemensamma insikter och erfarenheter från KlaraBo är vi övertygade om att denna produkt fyller ett tomrum på marknaden. Det blir ett nytt koncept med framtidens lager och kontor i en hållbar miljö för småföretagare. Som ett KlaraBo fast för företag, säger Mats Johansson, medgrundare av Easy Depot och bolagets ordförande.

Easy Depot ska etablera 100-150 fastigheter på attraktiva lägen runt om i Sverige inom en 7-10-årsperiod. Varje basmodul kommer att vara på 2 000 kvadratmeter och fördelas på 16 enheter i tre olika storlekar. Bolaget kommer att utveckla en digital plattform där man bland annat kan signera ett hyreskontrakt lika enkelt som man kan avsluta det när man vill.

– Vi kommer etablera oss på bra lägen som är lättillgängliga för våra framtida hyresgäster. Det kommer inte bli någon uppställningsplats för husbilar i våra lokaler, utan det ska vara en mötesplats för företagare och vi kommer ha ett stort fokus på hållbarhet redan från dag ett, säger Sofia Wäborg.

Easy Depots anläggningar kommer vara utrustade med solceller på taken och laddstolpar på parkeringen. På tomterna kommer det finnas en genomtänkt grön miljö runt byggnaderna.